Tines yoghurt-merkevare «Go’morgen» lanseres for første gang utenfor kjøledisken, i form av müsli- og nøttebarer. I samarbeid med byrået We Are Live (WAL) er 200 nødbokser plassert ut på blant annet busser og lyktestolper i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Stavanger.
- Det holder ikke lenger å bare kjøre tradisjonelt, og nå har vi tatt «Sulten»-konseptet til et nytt nivå – på en leken og annerledes måte, sier senior merkevaresjef i Tine Camilla Heggelund.
Konseptet består av fysiske nødbokser som er plassert ut i de største norske byene, på steder der målgruppen oftest befinner seg når de er krisesultne.
- Go’morgen musli- og nøttebarer skal løse et problem som kan oppstå hvor som helst og når som helst, og derfor måtte lanseringskampanjen også ta det på alvor, sier Heggelund.
Kampanjen er tatt ut gjennom filmer i sosiale medier, diverse levende poster på Facebook og stunts der boksene blir plassert ut. Etter det Tine opplever som et massivt trøkk på sosiale medier, vurderer de nå å sette ut fler nødproviantbokser.
- Den første filmen, og den eneste som er sluppet så langt, har en høy gjennomføringsrate og det er godt med engasjement på postene. Det er spennende å observere hvordan kampanjen drar målgruppen mellom det fysiske og digitale, sier Henning Selvåg i Tines mediebyrå, Mediacom.
Strategien går på å være tilstede og løse problemer istedenfor å bruke tradisjonelle flater til å kommunisere – noe byrået er kjent for fra tidligere.
Se reklamefilmen til Tine her.
- Løsninger vi vil bli kjent for
WAL er et relativt nytt byrå som gjorde seg spesielt bemerket med sin kaffestunt-kampanje for Coop for snaue to år siden.
Les også: - Kunsten å tenke negativt
- Dette er helt i tråd med løsninger som vi ønsker å bli kjent for. Dette er, slik vi ser det, en annen måte å ta ut «Sulten»-konseptet på uten å bruke enorme summer på produksjon og tradisjonelle kanaler. Det er også en veldig dynamisk prosess hvor vi tar utgangspunkt i en kampanjeplan, men jobber kontinuerlig med innholdsproduksjon for å kunne være mest mulig aktuelle og treffe på situasjoner der målgruppen opplever krisesult og kan reddes av nødbokser fra «Go’morgen». Vi gleder oss til fortsettelsen, sier byråleder i WAL, Herman Mueller Stormyr.
Filmene er produsert av Sølvsuper med regissør David Skaufjord.
Mer nødproviant fra Maarud
Bare noen dager etter at Tine og WAL plasserte ut de første nødboksene, fulgte Maarud etter med en lik kampanje. Forrige uke kunne folk som gikk og vansdret på Aker Brygge i Oslo knuse glasset på et «nødproviantlager» og forsyne seg av en gigant-versjon av Maarud potetgull.
Se reklamefilmen til Maarud her.
Det er reklamebyrået McCann som har det kreative ansvaret for kampanjen som nå kjøres på sosiale medier. Markedssjef i Maarud, Jill Hendnes Ovesen, ble overrasket da hun oppdaget kampanjen til Tine.
- Det viser jo bare at det er en veldig god ide. Selv om vi reklamerer for ulike «cravings», er stuntsene basert på den samme følelsen om at noen ganger så haster det å få det man trenger. Det er en universell innsikt, og kanskje derfor slagordet vårt - Må’ru så Maarud, som nettopp handler om at man noen ganger bare MÅ - er like relevant i dag som for over 30 år siden da vi først tok det i bruk, sier Ovesen til Kampanje.
- Midt i blinken for kundene
Byrålederen i WAL påpeker at det hele er en ganske spesiell tilfeldighet.
- Ut fra engasjementet vi har opplevd på sosiale medier, ser vi at slike reklamestunts er helt midt i blinken for kundene. Dessuten har det blitt populært å snakke om krisesulten og den umiddelbare trangen til noe å spise på, sier Stormyr.
Ovesen mener vi bare kommer til å se mer og mer av slike utendørs-kampanjer.
- Slike integrerte kampanjer er en stor trend for tiden. Vi tilpasser den samme kampanjen ut fra hvilke flater den skal kjøres på: sosial medier, utendørs i form av stunts, på tv eller med tradisjonelle annonsebannere. Hvert medium spiller sin klare rolle, det blir bare tydeligere og tydeligere, sier Ovesen i Maarud.
Markedssjef i Maarud, Jill Hendnes Ovesen, ble overrasket da hun oppdaget kampanjen til Tine. - Men det viser jo bare at det er en veldig god ide.
Kommentér