Bama er på lufta med sin nye sommerkampanje kalt «De 100 beste dagene», som ifølge Bama starter 7. juni og varer til midten av september.

Det er Creuna som står bak kampanjen. Den består både av en hovedfilm, flere produktfilmer og digital kommunikasjon.

- Selv om vi er født med ski på beina i dette landet hadde de fleste av oss emigrert sørover om det ikke var for forventningene til den norske sommeren. Da begynner alt å leve – både menneskene og naturen rundt oss. Og kampanjen handler ikke bare om frukt og grønt som ingredienser i vårt kosthold – men som ingredienser i det gode sommerlivet, når livet smaker best, sier markedsføringssjef i Bama, Anders Jordbekken.

I hovedfilmen får vi oppleve en sommer i omvendt rekkefølge, fra sesongens siste regntunge grillmiddag til sommerens første smoothie.

- Aktivitetens start er et kick-off av den fantastiske perioden som ligger foran oss – og en oppfordring om å få mest mulig ut av den. Både matmessig og opplevelsesmessig. Kampanjen har allerede startet med film på riksdekkende TV, der den bærende idéen er at vi teller ned de 100 dagene baklengs fra sensommeren og tidlig høst, samtidig som vi viser de deilige produktene, og ikke minst etablerer konseptidéen, forteller kreatørene Pål Jespersen og Oskar Bringager.

Se filmen her:


Dette er den første jobben Creuna gjør for Bama. De har samtidig fått i oppdrag å modernisere logoen for «5 om dagen», som skal oppfordre nordmenn til å spise mer frukt og grønt. Sirklene og halvsirklene som utgjør det nye 5-tallet tar form fra frukt og grønt som kuttes opp, og refererer derfor både til Bama-produkter spesielt og matlaging generelt.

Leder for reklame og innhold i Creuna, Anders Aunbu, er godt fornøyd med å få Bama på kundelisten.

- Det er helt fabelaktig. Vi er kjempeentusiastiske og full av begeistring. Bama er en kunde med et veldig viktig samfunnsoppdrag og med mange interessante oppgaver, sier han til Kampanje.

Bama skal samtidig fortsette samarbeidet med Alle Gutta, som har hatt Bama på kundelisten siden byråets oppstart i 2004.

- Bama er en stor virksomhet, og vi benytter ulike byråer til ulike oppdrag og behov. I år har vi samarbeidet med Creuna om norsk-kampanje, og de har laget ny «5 om dagen»-logo for oss. Alle Gutta jobber videre med Bama Dagligvare, som er en av våre markedsoperatører, sier kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i Bama.