I en serie på tre nye filmer for Folkeautomaten, hvorav den første starter på tv i morgen, torsdag, spiller den tidligere prinsessegemalen Ari Behn en sentral rolle. Men partner og kreativ leder Tore Woll i Llowbank avviser at Behn nå er å regne for en «ambassadør».

- Ari Behn er det motsatte av en ambassadør. Han representerer på en måte det motsatte av det Folkeautomaten står for, sier Woll til Kampanje.

Folkeautomaten er eid av det Malta-baserte betting-selskapet ComeOn, som er den nest største, utenlandske spillaktøren i Norge. Selskapet brukte 80 millioner kroner netto på tv-reklame i Norge i 2016. Bare Unibet brukte mer. Norske myndigheter har i flere år forgjeves forsøkt å stanse spillreklamen, bettingselskapene og deres samarbeidspartnere.

Les også: Blåser av spill-kritikk - svir av 80 millioner på tv-reklame

Les også: Ari Behn stiller i betting-reklame

I den første filmen sitter en kameratgjeng og ser på en fotballkamp. Så forteller den ene at han har kjøpt operabilletter og forvandles dermed til Ari Behn.

- Ari Behn er vel det minst folkelige vi har, derfor kom ideen til disse filmene. Vi laget et konsept om folkelig gambling og gjorde det slik at dersom noen gjorde noe som ikke var folkelig, blir man Ari Behn. Folkeautomaten er på en måte motsatsen til Ari Behn, sier Woll.

Her kan du se den nye reklamefilmen (artikkelen fortsetter etter filmen):

 

- Hvordan var det å jobbe med Ari?

- Det var en positiv overraskelse. Han har god selvinnsikt på at han ikke er folkelig, sier han.

På tampen av 2016 ble det en debatt rundt regjeringens stortingsmelding om pengespill. I denne lå det forlag om blant annet å straffe reklamebyråer og andre aktører som bidro til reklame for lotteri og spill.

Les også: Slik skal Helleland strupe bettingreklamen på Discovery og MTG

- Er dere redde for driften etter forslaget som ble lagt frem i fjor?

- Nei, egentlig ikke. Det er nok skremselspropaganda. Dette er hovedsakelig en sak mellom annonsører og lovgivere. Vi er bare en oppdragstaker og vi forholder oss til det som er her og nå, forklarer Woll.

I januar kom første reklamestunt for Folkeautomaten der Ari Behn var med - en lavkostnads-reklamefilm som var produsert av Who Dares.

Ønsker seg Hellstrøm
Dersom de tre filmene med Ari Behn slår an, er det mulig at andre frontfigurer som i likhet med Behn kan være anti-ambassadører - også blir å se i reklamefilmer fra Folkeautomaten.

- Hvem hadde vært drømmepersonen da?

- Hmm, kanskje Eivind Hellstrøm? Heller ikke han er folkelig. Han spiser for eksempel verken Grandiosa eller take-away, sier Woll.

Produksjonsbyrå på filmene har vært One Big Happy Family og regien er det Eigil Landmark som har stått for.