Rådgiver i Trigger, Susanne Kaluza, har fått med seg Ulrikke Falch, kjent som Vilde fra Skam, psykiater Finn Skårderud og Landsforeningen for Helsesøstre, på det hun kaller en Post-it-gerilja. Pop-up-kampanjen er blitt til for å danne et positivt kroppsbilde blant unge samt bekjempe kroppspress, og alle kan være med.

- Det er utrolig rørende og fint å se hvor fort kampanjen brer seg. Folk har hengt opp lapper over alt fra Haugesund, Alta og Kristiansand til Dubai, Texas og Brasil. Nå tikker det inn meldinger med folk som forteller hvor glade de ble over å lese en slik beskjed på skolen sin, på helsestasjonen eller på t-banen. Det er virkelig moro at så mange forstår og setter pris på initiativet. Og det er bare for flere å bli med også. Alt det krever er en lapp og en penn, sier Kaluza til Kampanje.

Les også: Lager «Vær varsom»-plakat for bloggere

Det var NRK.no som først meldte om kampanjen tidligere denne uken med oppslag på blant annet «Dagsrevyen».

- Post-it-geriljaen baserer seg på å henge opp Post-it-lapper med kroppspositive slagord på speil på skoler, arbeidsplasser, treningssentre, prøverom og andre steder hvor folk ferdes. Alle som vil kan bli med. Målet er å være en positiv motvekt til alle de negative beskjedene om kropp og utseende vi daglig blir utsatt for, sa Kaluza til NRK.

Siden allmennkringkasteren omtalte saken har aksjonen spredt seg og responsen har vært enorm.

- Ungdom pepres med budskap
Kaluza selv sier at «ungdom pepres med budskap om at de ikke er bra nok daglig» og at det er mange som må bære ansvaret.  

Les også: Bloggere går sammen i kampanje mot kroppspress

- De må være tynnere, ha flatere mage og større six-pack. Her må både media, reklamebransjen, bloggere og foreldre ta hver sin del av ansvaret. En rapport fra WHO viser at halvparten av alle 15-årige jenter mener de er for tjukke, selv om de slett ikke er det. Et negativ kroppsbilde hos unge er selvsagt ikke et problem vi kan løse en gang for alle, men jeg tenker det er summen av mange små, konkrete handlinger som til sammen kan gjøre en forskjell, sier Kaluza.

Selv om Kaluza jobber Trigger, PR-byrået som ikke lenger vil være PR-byrå men utviklingsbyrå, understreker Trigger-rådgiveren at kampanjen er gjort av eget ønske og på frivillig basis. Utgangspunktet er arbeidet Kaluza tidligere har gjort med «Sunn Fornuft-plakaten», retningslinjer for bloggere, som hun tok initiativ til i fjor. Også her har Ulrikke «Skam-Vilde» Falch vært med og støttet arbeidet helt fra starten. Skuespilleren er kjent for å være engasjert i saker som gjelder spiseforstyrrelser, kroppsaksept og unges selvbilde.

- Aksjonen er snekret sammen i helger og på kvelder. Noen driver med fluefiske, andre baker kaker, jeg liker å lage initiativer som dette. Noe må jeg jo ta meg til etter at barna har lagt seg, sier Kaluza selv.