Totenflak har bygget hele sin kommunikasjonsstrategi på spektakulært kjedelig reklame. I april i fjor lanserte de «Norges kjedeligste reklamefilm», som var en seks minutter lang statisk snutt der en potetskive gradvis tok formen til et sprøtt potetgullflak.

Nå tar Orkla strategien til nye ekstremer og lanserer en seks måneder lang sending som skal følge hele reisen fra settepotet til pose.

- Selve stekingen av Totenflak tar seks minutter, og det var den prosessen som var utgangspunktet for vår første reklamefilm. Men hele prosessen tar jo egentlig seks måneder. Nå skal vi følge poteten fra den går i jorda til en blir tatt opp, satt på lager og produsert til Totenflak. Det blir livestream på totenflak.no og vg.no, i tillegg til at vi i kveld sender to minutter fra potetåkeren midt i beste sendetid, sier produktsjef Ales Marie Sletnes.

Filmen på to minutter skal vises på TV 2 under finalen av «Norske Talenter» i kveld. De som orker kan få med seg resten av prosessen på nett.

Det er reklamebyrået Saatchi & Saatchi som står bak tålmodighetsprøven.

Les også: Lanserer «Norges kjedeligste reklamefilm»

- Skjer ikke så mye
Kommunikasjonsdirektør i Orkla Confectionery & Snacks, Robert Rønning, kan ikke love spennende tv, men forteller at sendingen kan by på noen overraskelser for de som ikke kjenner til alle detaljene i potetgullproduksjon.

- Akkurat nå vil det være veldig landlige omgivelser som streames. Det skjer ikke så mye, men det er også hovedpoenget. Dette tar tid, sier han til Kampanje.

- Vet ikke nordmenn hvordan potetgull blir til?

- De færreste har detaljkunnskap rundt setting og hvordan det følges opp. Vi vet at dyrkerne legger mye arbeid i å følge opp at potetene har det bra. De er veldig tett på, og når det nærmer seg innhøsting er det regelmessig sjekk av stivelse, fuktighet og størrelse. Det blir mer aktivitet etter hvert som det gror, og så er det bearbeiding og innhøsting.

Det er halvannet år siden Totenflak ble lansert. Siden da har Orkla-produktet tatt en andel på 21 prosent av salget innenfor kettle-chips. Det er Sørlandschips som er markedslederen med en andel på rundt 70 prosent i 2016.

- Totenflak har blitt veldig populært og har tatt en bra markedsandel innenfor dette segmentet, sier Rønning.

Saken fortsetter etter bildet.

Tester tålmodigheten: Særlig spennende blir det nok ikke, men Orkla-direktør Robert Rønning tror den seks måneder lange sakte-tv-sendingen likevel kan by på noen overraskelser.

- Ville ikke kopiere «seks-minutter»
Da Orkla gikk på lufta med forrige reklamefilm, viste tall Kampanje fikk hentet inn med hjelp fra Carat at TV 2 mistet dobbelt så mange seere som normalt i reklamepausen.

Tv-sjef Morten Wiberg i Carat trodde ikke TV 2 ville gjøre noe lignende igjen.

Les mer: Mistet 100.000 seere etter «Norges kjedeligste reklame»

Årets film er bare en tredjedel så lang som i fjor, men Robert Rønning i Orkla avviser at de ikke fikk lov til å fylle hele reklamepausen.

- Det var mer et spørsmål om å gjøre noe annet enn å kopiere «seks-minutter», sier han.