Innholdsbyrået Newslab ble startet av de tre tidligere Dagblad-journalistene Lars Eide, Snorre Bryne og Joakim Thorkildsen i 2015. Nå teller selskapet åtte ansatte og jobber for kunder som Telenor, Visit Norway, Canal Digital Kabel, Dressmann og TV3. I slutten av 2015 fikk de med seg Even Aas-Eng på eiersiden og som styreleder i selskapet.

Fjorårets tall viser at byrået dobler omsetningen i sitt andre driftsår, fra 5,4 millioner kroner i 2015 til 10,2 millioner kroner i 2016.

Resultat før skatt ble på 1,5 millioner kroner, opp fra 1,4 millioner kroner i 2015.

Partner og daglig leder Kristiane Roe Hammer er godt fornøyd med milepælen på ti milloner kroner i omsetning.

- Jeg er først og fremst stolt av den fantastiske innsatsen til de ansatte og kvaliteten på arbeidet vi leverer til våre kunder. Alle som jobber i Newslab har lang erfaring som journalister i store redaksjoner, de er vant til å ha fokus på kvalitet og effektivitet, og det tror jeg kundene våre nyter godt av. Det er også viktig for oss som en startup å ha god vekst, og at vi klarer å vokse med sunne marginer for bygge en solid og trygg arbeidsplass, sier Hammer.

Newslab-sjefen merker både økt etterspørsel etter innholdsmarkedsføring og økt konkurranse om midlene.

- Det er flere og flere byråer som er spesialister på nisjer og forskjellige typer innhold, men samtidig er det et marked som øker. Flere og flere kutter litt av displaymidlene og vil ha litt innhold i stedet. Vi opplever å ha vind i seilene, sier hun.

- Hva skiller dere fra andre innholdsbyråer?

- Ideen vår er å ta de flinkeste tidligere journalistene og få de til å jobbe for kommersielle aktører. Journalister er fantastiske vesener som har vært gjennom kverna, lært seg å fortelle gode og etterrettelige historier i et godt tempo. Vi har bare journalister som har vært i dagspressen, fra Dagbladet, VG og Klassekampen.

Selv kom hun fra Amedia, der hun ledet aviskonsernets satsing på innholdsmarkedsføring.

Samtidig som oppdragene øker, invester Newslab i nye ansatte.

- Skal man vokse så må man gjerne investere litt, og vi er i ferd med å ansette flere.

Les også: Newslab vinner Innovasjon Norge og styrker laget