Kolonial.no går inn på andreplass på YouTube Ads Leaderboard i Norge i første kvartal. Kun KLM har bedre uttelling, og det betyr at Kolonial.no er kvartalets beste norske annonsør på Googles videoplattform. To andre norske annonsører inntar topp fem-listen; Komplett på tredje- og Kiwi på femteplass.

- Tidligere har vi sett mye tv-reklame som har gjort det bra, men nå ser vi at de som utmerker seg er de som virkelig benytter seg av formatet, sier Ingrid Dynna i YouTube Norge.

Kolonial.nos filmer med Eyvind Hellstrøm tøyer strikken med en lengde på opp mot ni minutter. Det har ikke skremt bort seerne.

- Det jeg synes skiller disse filmene fra andre, er at de ikke virker som reklame i det hele tatt. Det er innhold som er relevant for veldig mange. Kolonial.no har målrettet filmene til småbarnsfamilier og har åpenbart truffet veldig godt hos dem. Folk kommer til YouTube for å bli underholdt, men også for å bli inspirert og for å lære noe. Her treffer Kolonial.no veldig bra, sier Dynna.

YouTube Ads Leaderboard er en måling som både baserer seg på organiske og betalte visninger. Den tar også i betraktning hvor mye av filmen som er sett, men det ligger ingen andre kvalitative vurderinger bak rangeringen. Kun filmer som er mulig å hoppe over er med i kåringen, og på den måten er det seeren som er dommeren.

Her er topp 5-listen på YouTube i første kvartal:

1. KLM - Vi lanser vår egen sko! Av Pool Agency for KLM

2. Hellstrøm Vs. Hverdagen, episode 5 Av Anti for Kolonial.no

3. Komplett mobilmannen Av Nordic Screens for Komplett

4. Clash Royale: Touchdown Av Clash Royale

5. Pappa velger LilleGo Av Alexander Reklamebyrå for Kiwi

Hellstrøm til topps
Kolonial.no tar andreplassen med film nummer fem i serien «Hellstrøm Vs. Hverdagen», der de har fått mesterkokk Eyvind Hellstrøm til å bryne seg på den norske kjernefamilien.

Anti har vært det kreative byrået bak kampanjen og T/A Opt har vært mediebyrå.

- Kolonial.no har vært veldig modige som tør å satse på denne måten på YouTube, sier Andreas Hedemann i Anti, som har produsert filmene.

- Det er mye snakk om content, men man må først og fremst lage bra innhold. Det må være noe folk har lyst til å se. Det som går igjen er jo humor, sex, reise og mat, og hvis man kombinerer to av de, så har man kommet langt. Vi kombinerte mat og humor, understreker han.

- Det var vanskelig å få inn sex og reise, ler Mats André Kristiansen, markedssjef i Kolonial.no.

- Kanskje i sesong to!

Vurderte YouTube opp mot VG
Kampanjen har ikke gått på tv, og Kristiansen sier at de måtte veie for og imot YouTube som publiseringsanal.

- Det koster penger å være på VG og det koster penger å kjøpe visninger på YouTube, men det er et par fordeler med YouTube. Det er mulig å få ganske bra organisk trykk og ikke minst så kan all trafikk lede inn på Kolonial.no. Det kan hende enda flere ville fått med seg serien dersom den hadde gått på VG eller TV 2 Sumo, men det var noe veldig forlokkende og riktig med å bare embedde YouTube-filmene på Kolonial.no. Det har ikke bare vært fantastisk trafikk på YouTube, men også på Kolonial.no.

- Har filmene gitt mer salg?

- Vi er generelt i medvind som konsept og selskap, så det kan være vanskelig å knytte salgsøkning direkte til slike kampanjer, men oppskriftene fra filmene har solgt vanvittig bra. Kampanjen har vært en kjempesuksess og definitivt den måten vi tenker at innholdsmarkedsføring bør gjøres, sier Kristiansen.

Tidligere i år danket Kolonial.no ut stor-annonsører som DNB, Telia og Smash i kåringen av Årets markedsfører.

Les mer: Butikk-gründere til topps i Årets markedsfører

Her er filmen fra Kolonial.no: