Det ferske byrået Morgenstern har på kort tid sikret seg kunder som Finn.no, Høyre, Bademiljø og Capa. Nå vinner den en av sine største kunder hittil – Storebrand – som har valgt å avslutte samarbeidet med McCann.

- Dette er stort for oss. Storebrand blir åpenbart en av de største kundene våre. Nå lager vi pensjonsreklame og har det innmari gøy med det, sier Ole Hustad - rådgiver i Morgenstern.

Les også: Try-utbrytere starter eget reklamebyrå

Hustad var med å starte byrået Morgenstern sammen med sju tidligere Try-ansatte i fjor høst. Nå skal de gjøre bærekraftig pensjonssparing til noe nordmenn bryr seg og om kjøper.

- Det er en stor oppgave. Ikke bare skal vi vekke folk fra pensjonsdvalen, vi skal få de til å tenke seg om i forhold til hvor de sparer. Storebrand har valgt en veldig spennende strategi, nå skal vi lage veldig spennende kommunikasjon, sier Hustad.

- Det er krevende å lage kommunikasjon folk lytter til, kanskje spesielt i vår bransje. Vi har lett etter noen som tenker utenfor boksen, som kan tilnærme seg problemstillingen med helt nye øyne, og ikke minst utfordre oss hver gang vi møtes. Det har vi funnet i Morgenstern, uttaler Kathinka Sommerseth, markedsdirektør i Storebrand.

- Må overraske og tørre mer
Storebrand har hatt McCann som reklamebyrå siden 2013, og samarbeidet har blant annet gitt dem prisen Årets Markedsfører i 2015 for jobben de gjorde for å reposisjonere selskapet, samt styrke seg i personmarkedet.

Les mer: Storebrand måtte endre reklamen

- Hvorfor var det nødvendig med et nytt byrå nå?

- Vi har jobbet lenge med både Creuna, som vi fortsatt har en avtale med, og McCann, som vi har vært fornøyde med. Nå skal vi i gang med en veldig kompleks oppgave; å få Storebrand til å bli bedre kjent som pensjonsselskap, og få folk til å starte med å spare til pensjon hos oss fordi Storebrand er den aktøren som gjør dette på en bærekraftig måte, sier Sommerseth.

- Vi var på jakt på etter et byrå som på en kreativ og nytenkende måte kunne ta tak i dette. Vi må snakke til kundene våre på en måte som vi, og kanskje ingen, har gjort tidligere, overraske og tørre litt mer. Vi fant ut at vi trenger noen veldig kreative hoder som tenker annerledes enn oss og som kan lage noe nytt kundene virkelig kan bli opptatt av.

Skal lansere helt nytt konsept
Morgenstern blir Storebrands strategiske hovedbyrå og skal både gjøre strategiske filmer og kreative kampanjer. De har allerede startet arbeidet og står bak et helt nytt konsept for Storebrand, som skal lanseres i mai. Lanseringen skjer i forbindelse med markeringen av 250-årsjubileumet til Storebrand.

- Det har vært en rask og intensiv prosess, sier Sommerseth.

- Det er ikke første gang dere skal vekke folk fra pensjonsdvalen. Har dere ikke lykkes med det tidligere eller sovner folk av igjen?

- Vi hadde «Skal bare»-kampanjen vår for tre år siden som absolutt hadde god effekt. Vi fikk gode tall på kjennskap, vurdering og ikke minst salg av spareavtaler. Vi jobber aktivt med aktivering av vår egen store kundemasse. Men det er klart at kunder trenger også å kjenne til hva Storebrand står for og hva som skiller oss ut fra hva konkurrentene våre driver med. Vi håper at vi kan bli litt tydeligere fremover på at du ikke bare skal spare til pensjon, men gjøre det på en bærekraftig måte.