En gjennomgang Bergens Tidende har gjort viser at de totale kostnadene relatert til høstens sykkel-VM i Bergen nå ligger på snaue 200 millioner kroner og private sponsorer er budsjettert til å være den viktigste inntekten til sykkel-VM - etter den offentlig støtten.

Opprinnelig var planen å få inn 33 millioner sponsorkroner lokalt. Nå er ambisjonen nedjustert til 25 millioner kroner.

Men heller ikke dette er oppnådd fem måneder før det braker løs.

- Jeg må ærlig si at vi gjerne skulle hatt litt flere sponsorer. Vi jobber intenst med å få dette til. Akkurat nå er vi seks-syv millioner unna, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til Bergens Tidende.

Han peker på oljenedturen i regionen som den største enkeltforklaringen på svikten i sponsormarkedet.

- Vi hadde avtaler som var kommet langt på vei da oljenedturen satte inn. De ble satt på vent, og ble ingenting av, sier sykkelpresidenten til avisen.