Navn: Janne Log

Alder: 49 år

Stilling/firma: Direktør for globale operasjoner, kommunikasjon og samfunn i Sjømatrådet.

- Du ble to uker i Corporate Communications, hvor lenge har du tenkt å bli i Sjømatrådet?

- Rådgiverne i Corporate Communications er en flott gjeng, og jeg skulle gjerne blitt der lenger. Men jeg kan ikke være to steder samtidig. Da forespørselen fra Sjømatrådet plutselig dukket opp, kjente jeg at dette var en utfordring jeg bare måtte takke ja til. Norsk sjømat er et fantastisk produkt. Vi har tatt verden med norsk sjømat. Med utgangspunkt i havet har vi mulighet til å fø en voksende befolkning. 

- Bypåske eller fjellpåske?

- Jeg er mye på fjellet hele året og foretrekker å være der i påsken også. Men uansett om man er på fjellet, i byen eller på sjøen er det viktigste at man hygger seg. Alene, sammen med venner eller familie. I en hektisk hverdag er det viktig å få noen dager med ro.

- Hva har du helst i påskeegget?

- Nå har jeg tre nesten voksne barn, så jeg stapper tre store egg fulle av godteri. Påskeegg er en fin måte å få oppmerksomhet på fra store tenåringer. I år prøver jeg meg med salte sild i tillegg til gamle favoritter.

- Hvilken bok, film, serie eller podkast bør Kampanjes lesere bruke påsken på?

- Det føles som både Orwells «1984» og Huxleys «Brave New World» er ekstra relevante for tiden. Selv har jeg kjøpt «Havboka» til påsken. Den har jeg hatt lyst på siden jeg hørte forfatteren Morten Strøksnes i radioprogrammet «Sommer i P2» i fjor sommer. Ellers anbefaler jeg filmen «The Queen» og serien «Big Little Lies» for de som ønsker et supplement eller et alternativ til påskekrimmen.

- Hvis du skulle skrevet en påskekrim om bransjen – hva har skjedd og hvem har gjort det?

- Hans Geelmuyden, som har sikret seg nesten 100 prosents eierskap i Geelmuyden-Kiese (GK), blir funnet død på et alumnitreff for GK. Listen over partnere og tidligere ansatte med motiv blir så lang at etterforskerne må hente inn ekspertbistand. Valget faller på Jarle Aabø, som hyrer en Ubersjåfør til å kjøre seg rundt.  

Aabø finner først et skjelett i skapet til MSL Group (tidligere JKL). Mistanken faller på  tidligere JKL-sjef Per Høiby, som nå leder First House. Aabø trenger ytterligere assistanse og tar kontakt med Maria Melfald Tveten i Corporate Communications.

Tveten legger alt annet til side for å løse mysteriet. Til slutt viser det seg at den skyldige er Preben Carlsen. Han fryktet at Geelmuydens comeback skulle plassere ham i skyggen.

- I disse tider med mye prat om fake news, tror du på alt du leser i norske medier?

- Det er utfordrende for norske redaksjoner å skulle fylle stadig flere flater, samtidig som annonseinntektene går ned. Fortsatt er vi heldige i Norge når det gjelder både kvalitet og integritet i journalistikken. Men det er skremmende å se hvordan grensene for hva som aksepteres av kommunikasjon, har flyttet seg etter den amerikanske valgkampen. 

- Blir du med over på DAB eller gir du opp radioapparatet når FM-nettet slukkes?

- Min mann er allerede med - og jeg får heldigvis bli med på lasset.

- Hva kan man lære av Rema 1000s lansering av Æ og deres bestevenn-strategi?

- Konseptet ble for overraskende og fokuset ble på de som ikke lenger fikk være bestevenner... Vi får glede oss over at verdier som inkludering står så sterkt. Det sier mye om vårt samfunn. Men samtidig fikk Rema visstnok 950.000 nedlastninger allerede den første uken, så slutten på historien er nok ikke skrevet ennå.

- Blir Snapchat det neste store innen markedsføring eller taper de kampen til Facebook og Instagram?

- BCG har kåret Facebook, Google og Tesla til de tre raskeste selskapene i verden. Men min datter tror på Snapchat. Vanskelig valg, men holder en knapp på Snapchat. Men de amerikanske gigantene vil møte konkurranse fra blant annet den kinesiske superappen WeChat. Og på sikt blir det spennende å se om de amerikanske gigantene står seg i konkurransen mot særlig kineserne.