I forbindelse med Tv-aksjonen på NRK 22. oktober inviterte Røde Kors og Tine til vennskapsfrokost på 79 asylmottak. 26 millioner melkkartonger fungerte som invitasjoner, sammen med blant annet film og annonser. 7.000 nordmenn og asylsøkere over hele landet deltok på tilsammen 82 vennskapsfrokoster.

Ifølge Tine var det omprioriteringer og en stor dugnadsånd på alle kanter som gjorde initiativet mulig. Tine koordinerte frokostene og stilte med alt av produkter.

Det var Retail House Elevate og JCP Ignite som sto bak kampanjen. 

Les mer her: Inviterer til asylfrokost via melkekartongen

Denne uken stakk JCP av med prisen gull under Trophées de l’Evénement i Cannes. JCP var eneste norske nominerte byrå til den franske prisen.

Peugeot og Google Paris var også nominert i samme kategori, «External Communication Event», for henholdsvis et bilmodellslipp og et YouTube-arrangement.

- Det er ufattelig stort for oss at vi markerer oss ute i Europa og blir anerkjent for arbeidet vårt. Tinemelk Vennskapsfrokost var et krevende, men samtidig utrolig givende prosjekt som vi er veldig stolte av. Vi må få takke Tinemelk som ga oss tillit til å gjennomføre dette, sier byråleder Camilla Watz Johannessen i JCPs reklamebyrå i en melding. 

I år var første gang i prisutdelingens tiårige historie at det ble åpnet for at resten av den europeiske event-bransjen kunne søke seg til de totalt seks prisene.

Trophées de l’Evénement, som avslutter møte- og eventmessen Heavent Meetings, er en hyllest til de mest minneverdige arrangementene i 2016.

Juryen mottok totalt 120 søknader hvorav en fjerdedel var ikke-franske. Fra Norge kom det fire søknader. I tillegg til prisen var JCP også nominert i kategorien «Exceptional Event» for flere Avinor-prosjekter i forbindelse med nye Oslo lufthavn.