Navn: Cathrine Hagen

Alder: 49 år

Stilling/firma: CEO i MEC Norway

- Er det en ryddejobb du har tatt på deg som leder i mediebyrået MEC? 

- Nei jeg føler ikke det. Vi har brukt de siste årene på å rydde – nå er det tid for å bygge!

- Bypåske eller fjellpåske? 

- Påsken tilbringes hjemme i herlige Lommedalen, delvis foran PC for å få unna litt jobb og delvis ute i hagen for å starte våronna.

- Hva har du helst i påskeegget? 

- Jeg liker det meste, men det må jo være påskemarsipan i egget. Dessuten blir det ikke påske hos oss uten Cadbury Cream Egg. Slenger du oppi Kvikklunsj og appelsin i tillegg blir jeg fornøyd.

- Hvilken bok, film, serie eller podkast bør Kampanjes lesere bruke påsken på?

- For de som har bypåske i Oslo kan et besøk på den nye 4DX salen på Ringen kino være verdt et besøk. For de som liker seg hjemme foran tv-en vil jeg anbefale TV 2s påskekrim «Apple Tree Yard». Jeg så den på BBC UK tidligere i år og den er intens! 

- Hvis du skulle skrevet en påskekrim om bransjen – hva har skjedd og hvem har gjort det? 

- De som følger MEC på Facebook vet jo at vi har hatt vår egen påskekrim i år, hvor vår kreative direktør, Jakob Hoberg, ble drept en uke før påske med forgiftede cookies. Vår digitale direktør, Jonathan tok oppdraget sammen med analyseekspert Anette. Raskt fant de spor via IP-adresser og vitneavhør. Tre mistenkte, Siri og Robert i MEC og Glenn, Broadcast Direktør i Group M, ble raskt identifisert som mulige gjerningspersoner... Selv de som ikke har fulgt med på siden vår kan sikkert gjette hvem den skyldige var… Svaret finner du uansett på Facebook-siden til MEC Norge.

- I disse tider med mye prat om fake news, tror du på alt du leser i norske medier?

- Ja jeg tror på det jeg leser, ser og hører i norske medier.

- Blir du med over på DAB eller gir du opp radioapparatet når FM-nettet slukkes? 

- Jeg blir med over på DAB. Var en stund irritert med tanke på radioen i bilen fordi jeg ikke ville installere en DAB adapter, men nå har jeg bestemt meg for å kjøpe ny bil, så da ble DAB-problematikken plutselig ikke så relevant lenger.

- Hva kan man lære av Rema 1000s lansering av Æ og deres bestevenn-strategi?

- Hm. Mye har vært sagt om dette allerede. I disse påsketider velger jeg å finne læringen i «Fjellvettreglene»: #1 Planlegg og meld fra hva du gjør, #4 Vær forberedt på uvær og kulde, #6 Ta trygge veivalg, og sist men ikke minst regel #8 Vend i tide, det er ingen skam å snu!

- Blir Snapchat det neste store innen markedsføring eller taper de kampen til Facebook og Instagram? 

- Snapchat kommer til å vokse, men jeg er usikker på om de kommer til å vinne kampen mot Facebook. De sitter på lite data om brukerne sine  - i motsetning til Facebook – og de har foreløpig dyre annonseprodukter som vanskelig kan målrettes. Nei, jeg tror jeg setter pengene mine på at FB/Insta vinner kampen.