Fredag denne uken er det premiere på filmen «Free fire» på norske kinoer, og for å skape blest rundt premieren, har distributøren Selmer Media satset på utradisjonelle grep.

Handlingen i den britiske action-komedien er to gjenger som møtes og dette utvikler seg til et shoot-out. Etter en idé fra innholdsselskapet Newslab har Selmer Media fått plassert en bil full av kulehull midt på Youngstorget i Oslo

- Dette er en litt utradisjonell film der to gjenger møtes i et gammelt lager. Det blir 90 minutter med shoot-out, og da hadde vi lyst til å gjøre noe annerledes med lanseringen. Vi har et godt samarbeid med NewsLab, og da de kom med ideen, falt vi for den, forteller filmsjef Michelle Nilsen i Selmer Media til Kampanje.

Les også: Newslab henter ny sjef fra Amedia

- Hvorfor akkurat der?

- Bilen er plassert på Youngstorget i Oslo – vi tenkte at det er en fin plassering. Bilen er bare merket med tittelen på filmen og premieredatoen. Jeg håper at folk klarer å dra koblingen mellom bilen og filmen. Vi har også trailere i sosiale medier, forteller hun.

- Dere er ikke redde for kritikk i disse terrortider?

- Vi har tenkt på det, men har fått tillatelse til å plassere bilen der Bymiljøetaten i Oslo, og det har også blitt gitt informasjon til ulike instanser om at bilen er plassert der som del av et markedsføringsstunt, sier Nilsen.

Planen er at den gjennomhullede bilen skal stå på Youngstorget frem til fredag denne uken.

- Vi fant en bil som lignet den som er med i filmen, og den har fått kulehullene på en skytebane utenfor Oslo.

- Var det et dyrt stunt?

- Nei, det var faktisk overraskende lite dyrt. Vi trodde det skulle koste mer, sier hun, uten å ville avsløre hva prislappen på markedsføringsstuntet endte på.

Se film der bilen blir pepret med kulehull under: