Fra og med i dag er det ikke mulig å kjøpe nye Djuice-abonnement. I løpet av måneden blir dagens abonnenter innlemmet i Telenor. Om kort tid skal hele merkevaren være skrubbet bort fra det norske markedet, 17 år etter at selskapet ble lansert som Telenors satsing på yngre mobilkunder.

- Djuice har gjort kjempejobb for oss over de siste årene. Så har vi jobbet hardt for å gjøre Telenor sterkere, bedre og mer robust, og vi ser at det er bedre overfor kundene og mer effektivt å ha én tydelig avsender. Da er det naturlig at det er Telenor som er avsenderen, så vi styrer mer av ressursene inn der, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobilvirksomheten i Telenor Norge, til Kampanje.

- Er dette først og fremst et tiltak for å spare penger?

- Det er først og fremst et tiltak for å gjøre en enda bedre jobb overfor kundene våre. Vi jobber hardt med å utvikle nye tjenester og drive innovasjon, og det er mer effektivt for kundene at vi gjør det på én merkevare fremfor to. Vi har flere spennende ting i «pipeline», sier Moen.

Les også: Telenor vraker Djuice-merkevaren

- Sparer ikke mye
Telenors mobilsjef mener den økonomiske gevinsten er relativt liten.

- Det tror jeg ikke vi sparer så mye på. Vi trenger å ha en fornuftig «share of voice» i markedet totalt sett. Vi kommer til å ha litt færre uttrykk i markedet, så det blir litt mindre utviklingskostnader på merkevare, men selve mediespendingen blir på samme nivå.

Ifølge tall fra analyseselskapet Nielsen hadde Djuice en mediespending på 90,2 millioner kroner brutto i 2016, ned 19 prosent fra året før.

Det er Try som har levert reklametjenester for Djuice, i likhet med Telenors øvrige merkevarer. Det var også Try som står bak konseptet med plastelinafigurene Arne og Bjarne, som ble lansert i forbindelse med en større relansering av merkevaren i 2013.

Try og OMD rammes
Nå blir det mindre å gjøre for reklamebyrået til Kjetil Try. Det bekrefter medie- og reklamesjef Karianne Salicath i Telenor.

- Det er riktig. Jeg kan ikke si noe konkret om hvilken omsetning Try har hatt på Djuice, men dette samarbeidet opphører, sier hun til Kampanje.

Djuice er ikke blant landets største annonsører, men har likevel vært godt synlig i markedet. Bare på Youtube har Djuice lastet opp 47 filmer med figurene Arne og Bjarne de siste tre årene.

- Selv om det er andre aktører i bransjen som er langt større, så har ikke Djuice vært ubetydelig, sier Salicath.

Sammenslåingen får også konsekvenser for mediebyrået OMD, som har håndtert Djuice og Telenors øvrige datterselskaper. Mediekontoen til selve Telenor-merkevaren er plassert hos Starcom.

- Men de andre merkevarene som er hos OMD forblir, sier Salicath.

På byråjakt
Samtidig ligger det an til flere endringer i Telenor-markedsføringen. Etter det Kampanje kjenner til, har Telenor nylig avholdt en byråkonkurranse der deler av reklamekontoen til telegiganten skal være i spill. Byråer som SMFB, McCann og Pol skal ha blitt invitert inn i denne konkurransen. Sistnevnte har riktig nok Try inne på eiersiden.

Salicath vil ikke bekrefte opplysningene.

- Jeg har ikke noen kommentarer rundt det nå, men vi vurderer kontinuerlig byråsamarbeidet. Det er ingen endringer på trappene akkurat nå.

- Er det riktig at dere har vært i dialog med SMFB, McCann og Pol?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Kreativ shopping
- På Byrådagen i fjor sa du at det kan være aktuelt å shoppe litt kreative løsninger utenfor Try?

- Ja, vi ser jo at mediebildet blir mer og mer fragmentert. Det krever mer og mer av annonsørene med tilpassede løsninger på veldig mange kanaler. Det gjør at vi allerede nå jobber med flere byråer med Try, og særlig mindre produsenter til som vi går direkte til. Det er en kontinuerlig vurdering vi gjør.

Les mer: DNB, Telenor og Tine er norske byrålederes drømmekunder

- Hvilke byråer jobber dere med?

- Vi har flere samarbeidspartnere, ikke på Trys størrelse, men av mindre størrelse. Jeg ønsker ikke å gå ut med noen navn.

På tirsdag har Telenor varslet en pressekonferanse, der telegiganten vil presentere nærmere den kommende satsingen på de unge mobilbrukerne. Mye vil tyde på at Telenor vil angripe denne målgruppen med sin største merkevare.

Kampanje har vært i kontakt med byråleder Kjetil Try, som ikke ønsker å kommentere denne saken.