Snaue ti år etter at Altibox rystet hele tv-industrien, sørger den nye toppsjefen i bredbånds- og tv-distrbutøren, Thomas Skjelbred, for et nytt innhopp på fotballbanen. Skjelbred tok over som sjef i Altibox i år etter Nils Ola Bakke men nå knaller han til og legger et tosifret millionbeløp på bordet for å igjen knytte Altibox-merkevaren til den norske toppfotballen

- Dette er en stor dag og det er kanskje den største markedsinvesteringen vi har gjort noen gang, sier Thomas Skjelbred til KampanjeTV.

Tilbake i 2008 kjøpte Altibox fiber- og IPTV-rettighetene til den norske fotballen for å bygge opp kjennskapen til den nye tv-tjenesten i konkurranse med TV 2, Telenor og en rekke andre medieaktører.  

Les også: Lyse jakter betal-tv-løsning

I dag var det igjen klart for Altibox på Ullevål Stadion da Norsk Toppfotball i kveld arrangerte et større pressetreff og en større livesending i anledning oppstarten av årets fotballsesong - og her er det mye som blir nytt.

For ikke bare har Discovery overtatt rettighetene til den norske seriefotballen og skal samarbeide med VG, Norsk Toppfotball har også fått med seg Altibox som den største hovedsamarbeidspartneren til Eliteserien og OBOS-ligaen.

Les også: Altibox blir ny sponsor av Tippeligaen

Se videointervju med den nye Altibox-sjefen her: 

Avtalen kommer i stand etter at det tidligere i år ble klart at Norsk Tipping skygger banen i Eliteserien, som er det nye navnet på Tippeligaen. Nå blar Altibox om et tosifret antall millioner for å få logoen sin på alle draktene til Eliteserie-klubbene, eksponering på arenaene og ikke minst svært attraktiv synlighet på VG og Discoverys tv-kanaler.

Les også: Norsk Tipping bryter med Eliteserien

Skal jobbe med Discovery og VG
Skjelbred sier selskapet vil bruke sponsoratet i sin markedsføring og etter det Kampanje kjenner til kommer bredbånds- og tv-distributøren til å tilby Discovery-fotballen gratis i de to første månedene til sine kunder.

- Dette er et steg i forhold til å bygge Altibox-merkevaren nasjonalt og ikke minst lokalt hvor alle våre fiberpartnere er lokalisert, sier Skjelbred.

Altibox konkurrerer med de tradisjonelle tv-distributørene om tv-kundene og den aktøren som har vokst raskest i et marked som i beste fall utvikler seg flatt. Altibox hadde ved årets utløp 447.762 aktive bredbåndskunder og over 400.000 tv-kunder.

Selskapet er eid av kraftselskapet Lyse og hadde i 2016 et overskudd før skatt på 543 millioner kroner, noe som er en forbedring på 181 millioner sammenlignet med fjoråret.

På Ullevaal Stadion var også sportssjefen til Discovery, Jan Erik Aalbu. Han sier tv-konsernet som kjøpte rettighetene til den norske fotballen for 2,4 milliarder er klare til seriestart. Det til tross for at kanalen la bak seg en ny tøff helg hva gjelder den mye kritiserte streamingtjenesten Dplay.

Les også: Landslagsnedtur ga både Eurosport-rekord og ny teknologi-smell

Se videointervju med Aalbu her der han snakker om sesongstart, teknologi-problemene, VG-samarbeid og forventninger til seertall.