I dag løftet Telenor på sløret med tanke på sin nye merkevare rettet mot ungdom. Tjenesten skal erstatte Djuice i det norske markedet og ble lansert med brask og bram i Telenors lokaler i fornebu. Den nye satsingen  samles under den største merkevaren Telenor og da med etternavnet, Yng. 

Les mer: Pol og Anti får Telenor-millioner

- Har dere reflektert over at det er et engelsk ord?

- Ja vi diskuterte om vi skulle ha et norsk navn. Dette produktet er for yngre mennesker. Det er mange aktører som har engelske navn; Chess og Talkmore blant annet. Men siden Telenor også henger sammen med merkevaren, brukes det jo norsk for øvrig, sier Thomas Barre, ansvarlig for Telenor Yng til Kampanje. 

Helt siden i fjor høst har Anti sammen med Telenor jobbet med navneprosessen og den visuelle identiteten til det som fremover skal hete, Telenor Yng - en forkortelse av det engelske ordet «Young» og som skal uttales young ikke yng. For å komme frem til det nye navnet har Anti og Telenor gjennomført både research og navnetesting på målgruppen 18-28 år. 

«You'll never guess»
Behnam Farazollahi, kreativ strateg og AD i Anti, har hatt en sentral rolle i prosjektet. Han mener merkenavnet vil virke forfriskende og overraskende på ungdommen.

- Vi har utviklet et navn som sier noe om målgruppen, men på en ny og annerledes måte. Yng – som uttales Young – er også en forkortelse for «You'll never guess». I dette legger vi at det er et overraskende og nytt konsept fra Telenor, påpeker Farazollahi.

- Bør være norsk
Språkrådets seniorrådgiver Marianne Aasgaard er ikke like imponert over bruken av den engelske forkortelsen.

- Vi mener at markedsføring i et norsk marked bør være på norsk, og at Telenor burde valgt et merkenavn som fungerer på norsk. Når det er sagt, kan Yng like gjerne forstås som en forkortelse for «yngre». Men hvis Telenor vektlegger at det er en engelsk forkortelse, syns vi det er uheldig, sier hun til Kampanje.

Farazollahi mener navet er tydelig, og at det ikke bør være problematisk å forstå meningen bak ordet.

- Veldig mange catcher uttalelsen som «yng», men jeg tror ikke det egentlig er noe problem. Noen av disse er jo gjerne også utenfor målgruppen. Målgruppen hadde ikke vanskeligheter med å forstå merkenavnet i testen vi gjorde med dem, sier han. 

Les også: Telenor skal vinne ungdommen - dropper tv-reklame og bannere på nett (abonnement)