I forrige uke kunne Kampanje melde at Telenor har avholdt en pitsj for sin nye merkevare rettet mot unge voksne. I dag ble det kjent at det er Pol som blir reklamebyrå tilknyttet den nye merkevaren Telenor Yng, som står for Telenor Young.

Telenor Yng ser dagens lys etter at teleselskapet forrige uke vraket Djuice som sin merkevare rettet mot unge mobilbrukere. Det er Try som har håndtert Djuice, i likhet med de øvre Telenor-merkevarene.

Det betyr i praksis at Telenor overfører deler av reklamekontoen sin fra Try til datterbyrået Pol.

Les også: Try får færre Telenor-oppdrag

Pol er selvsagt strålende fornøyd med å ha hanket inn storkunden.

- Det har vært kjempegøy for oss å få lov til å jobbe med en så stor lansering. Vi har aldri før laget så mange elementer til så mange kanaler, i så mange versjoner som nå. Det har med andre ord tatt mye av tiden vår. Bare mobilsiden i seg selv vært den mest omfattende vi noen gang har laget. Så her har det faktum at vi kjenner Apt godt , og vet hvor flinke de er, hatt stor betydning. Det har vært jobbet natt og dag de siste ukene. Gøy, sier Janne Brenda Lysø i Pol til Kampanje.

Siden i høst har Telenor sammen med Pol og Anti jobbet i hemmelighet med prosjektet Yng, som står for Young eller You Never Guess. Også Try-selskapet Apt har vært involvert i å skape kampanjesiden til mobil og desktop.

Den nye mobilsatsingen til Telenor er tilpasset unge mellom 18 og 28 år, og har fem mobilabonnementer tilpasset denne målgruppen – blant annet ubegrenset strømming av musikk.

- Telenor har som ambisjon å være prefert operatør på tvers av livsfaser, og djuice fungerte lenge som Telenors alternativ for de unge. Nå ser vi imidlertid at Telenormerkevaren er godt posisjonert i segmentet, og med Telenor Yng har vi et ønske om å bli enda mer relevante for dem, sier Thomas Barre i Telenor, som leder den nye satsingen.

I lanseringsarbeidet har Telenor gitt Pol ansvar for å utvikle all kommunikasjon, mens Anti har stått for navneprosess, den visuelle identiteten og designet.

- I utviklingen av det kreative konseptet har vi vært opptatt av å få frem Telenor Yng´s konkurransekraft gjennom å fokusere på relevante fordeler for målgruppen. Det har selvfølgelig vært naturlig for oss å ta utgangspunkt i mobilen som kanal og skape innhold og løsninger som er relevante for målgruppen, og egner seg for målrettet spredning og deling innenfor ulike interesseområder, sier strategisk rådgiver Kjetil Botten Skogly i Pol.

Les også: Telenor vraker Djuice-merkevaren

I markedsføringen skal åtte utvalgte ambassadører være hovedkanalen ut mot de unge voksne, og det satses i liten grad på tradisjonell markedsføring. De åtte inkluderer blant annet VG-profilen Vegard Harm, fotballspilleren Ada Hegerberg og blogger Felicia Noelle. 

Navet i den nye kampanjen er en mobilside - den kan du se her.

Se filmen her:

Boards:

Her er VG-profil Vegard Harm og blogger Felicia Noelle fra utendørskampanjen til Telenor Yng.