Oppdatert kl. 15.37: Altbox har snudd og vil likevel ikke legge Eurosport-kanalene automatisk inn i kundenes basispakke. Den opprinnelige saken følger.

Les mer: Altibox snur etter kundeprotester

Denne uken ble det klart at Altibox går inn som hovedsamarbeidspartner til den norske toppfotballen i en sponsoravtale verdt et tosifret antall millioner kroner. Til Kampanje kunne den nye administrerende direktøren, Thomas Skjelbred, fortelle at satsingen kommer som en følge av at bredbånds- og tv-tilbyderen med rundt 400.000 kunder ønsker seg flere kunder.

- Dette er en stor dag og det er kanskje den største markedsinvesteringen vi har gjort noen gang, sa Skjelbred til KampanjeTV.

Les også: Altibox tilbake på banen - har aldri gjort større reklameinvesteringer

Men i går eksploderte det på nettet da Altibox-kunden fikk informasjonen om hvordan fotballen blir pakketert i forbindelse med seriestarten denne helgen. Altibox-kundene har nemlig fått 14 nye kanaler i en gratis testperiode på to måneder.

Alt vel så langt bortsett fra at du må avbestille fotballen og de nye Discovery-kanalene selv etter gratisperioden. Hvis ikke påløper det en ekstraregning på 99 kroner i måneden i det allerede dyre tv-abonnementet.

- Jeg føler meg dårlig behandlet, og jeg synes det er sleipt gjort. Jeg mener kundene selv må få velge om de vil ha disse kanalene, spesielt når tilbudet etter hvert koster penger, sier Altibox-kunde, Tor Børge Salvesen, til NRK.no

Han er en av dem som brått hadde 14 kanaler ekstra, mot at han betaler 99 kroner i tillegg til pakkeprisen, etter at de to gratismånedene er ferdige.

- Frekt og skremmende
Martin Skaug Halsos, kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet sier til NRK at hun forstår kundenes frustrasjon.

- Å få et tilbud som du må si opp for ikke å betale ekstra for abonnementet ditt er både frekt gjort, dårlig service og skremmende. Særlig hvis du ikke er interessert i de nye kanalene som tilbys.

Øyvind Lundbakk, produktdirektør i Altibox, mener ikke de opptrer utenfor rammene i mailen, sammenlignet med hva konkurrentene gjør.

Her er mailen til Altibox som gikk ut til kundene: 

«1. april blir det endringer i TV Basis-pakken din. Discovery har sikret seg rettighetene til Eliteserien, OL og en rekke andre sportsbegivenheter og sender alt dette på 14 Eurosport-kanaler.

Vi lar deg selvsagt teste ut om dette kan være noe for deg, og legger derfor inn Eurosport-kanalene i TV Basis-pakken kostnadsfritt fra 1. april til 31. mai – slik at du får med deg seriestarten i Eliteserien. Fra 1. juni blir Eurosport-kanalene en del av TV Basis-pakken for 99,- ekstra i måneden».

- En god avtale for Altibox
Altibox var en av de første tv-distributørene Discovery ble enige med etter at det amerikansk-eide tv-konsernet som driver kanalene TVNorge, Max og Europsort Norge kjøpte rettighetene til den norske fotballe for 2,4 milliarder kroner.

Les også: Går ut med ny tv-avtale midt under forhandlingsdrama

Den gangen ønket ikke partene å opplyse om hvordan regningen skulle fordeles på kundene, men daværende Altibox-sjef var tydelig på at regningen ikke skulle bli dyrere. 

- Hvis noen frykter at det blir en hundrelapp ekstra i måneden kan jeg berolige med at det blir langt unna det, sa Nils Arne Bakke. 

Også daværende TVNorge-sjef Harald Strømme mente det var en god avtale. 

- Denne avtalen er en avtale for fremtiden. Den er innovativ og kreativ. Sånn sett er den perfekt for Altibox, som alltid har vært en fremoverlent aktør i bransjen, stadig på jakt etter gode løsninger og en forbedret seeropplevelse.  Så dette er en vinn-vinn-vinn-situasjon, og vi er veldig glade for å ha dem som nære samarbeidspartnere, sa den nå avgåtte TVNorge-sjef, Harald Strømme, den gangen.

Her kan du se intervjuet med den nye Altibox-sjefen.