I fjor inngikk Zlatan Ibrahimovic et partnerskap med Varner-gruppen og etablerte selskapet Varner Ibrahimovic, som står bak sportsmerket A-Z. Tidligere McCann-sjef Jens Bonesmo er markedsdirektør i det nye selskapet og han satte det svenske reklamebyrået Forsman & Bodenfors på jobben da klesmerket ble lansert i fjor sommer.

Les mer: Varner og Zlatan i moteallianse - her er reklamefilmen

Nå ruller selskapet ut en ny undertøyskolleksjon, men denne gangen er det Anti som har sydd sammen lanseringskampanjen.

- Mange kreatører har behov for å forstå business, virkelig forstå kunden. Tanken var at dersom et team kunne jobbe tett på oss og forstå vår hverdag, ville teamet også bli bedre. Vi leier et team som jobber tett med oss i ett år, det er konseptet. Og Kjetil og Kenneth sa ja til det med en gang. Mange andre ville nok sagt nei, og ment at det ødelegger byråkulturen, jeg tror snarere at dette gjør byrået mer kompetent, sier Jens Bonesmo i Varner Ibrahimovic.

- Hvorfor meldte behovet seg for et nytt byrå nå?

- Det meldte seg fordi vi trenger byrå som er nærmere og som jobber sammen med oss på samme plass, sier Bonesmo til Kampanje.

- Ville utfordre modellen
I motsetning til et tradisjonelt byråsamararbeid, der det kreative arbeidet skjer innenfor byråets vegger, sitter Associate Creative Director Jason Kinsella og Senior Designer Fredrik Melby i Anti hos kunden på Varners hovedkontor flere dager i uken.

- Både vi og Anti var enige om at vi hadde lyst til å utfordre den tradisjonelle modellen. Når vi jobber kontinuerlig, har vi ikke tid til å reise frem og tilbake. Da må vi sitte sammen som en redaksjon, sier Bonesmo.

- Det er veldig spennende for kreatørene at de får en forståelse, ikke bare for det kreative produktet, men også den forretningsmessige delen i selskapet, noe man ikke får når man sitter eksternt, supplerer Kjetil Wold, gründer i Anti.

Gull i boksershortsen
Det første resultatet av samarbeidet er reklamefilmer som skal markere undertøyskolleksjonen med slagordet «Show your inner gold», som spiller på gulltrykket på innersiden av undertøyet.

Zlatan tar selvsagt selv hovedrollen i filmene som er spilt inn i Manchester. Regi er det Timothy Saccenti fra New York som står for. Han har blant annet jobbet med musikkvideoer for Pharell og Erykha Badu, Run The Jewels og Depeche Mode. Den svenske artisten Erik Lundin har skrevet en egen låt til kampanjen.

- For oss er det veldig stas å jobbe med Zatan Ibrahimovic. Jeg tror vi ble valgt på grunn av den bredden vi har, og fordi vi klarer å kombinere god historiefortelling med sterke visuelle grep. Dette føyer seg fint inn i rekken av caser som viser at vi satser internasjonalt, sier Wold.

Se filmen her:


- Veldig bra respons
Zlatan Ibrahimovic' kleskolleksjon og samarbeid med Varner-gruppen ble først lansert i juni i fjor, da med det svenske reklamebyrået Forsman & Bodenfors bak spakene.

Les også: Norsk reklameprofil skal bygge butikk for Zlatan

- Har responsen på kolleksjonen stått til forventningene?

- Absolutt, vi er bare åtte måneder gamle, men er på vei. Responsen har vært veldig bra, sier Bonesmo.

- Men ligger det en erkjennelse i byråbyttet at ikke alt har stått til forventningene?

- Erkjennelsen ligger i at vi må jobbe sammen med kreatørerene i utviklingen av kommunikasjonen og kreatørene må være nære businessen og produktene. Vi har har nå et meget godt senior team, som er tett på og en naturlig del av vårt marketingteam.