I fjor avsluttet Ikea en global prosess som førte til et eksklusivt samarbeid med byrånettverkene Dentsu Aegis og Group M i alle Ikeas markeder. I Norge er det Group M-byrået Mediacom som har vært Ikeas mediebyrå gjennom 11 år, men i januar inviterte Ikea inn flere byråer fra Group M og Dentsu Aegis til konkurranse.

Group M består, i tillegg til Mediacom, av Maxus, MEC og Mindshare. Dentsu Aegis består av Carat, Vizeum, Iprospect og Isobar i Norge.

Les også: Ikea varsler konkurranse om reklamemillioner

Nå er resultatet klart, og det er Mediacom som skal forvalte Ikeas reklamemillioner også i årene som kommer.

- Vi har vært hos Mediacom siden 2006. Vi gikk inn i denne prosessen med et åpent sinn og med et ønske om å finne den partneren som vil passe oss aller best for fremtiden, sier Siri Norhagen, mediesjef i Ikea.

- Vi har latt oss imponere av de leveransene vi har sett fra alle de deltakende byråene. Vi har hatt en grundig prosess, og Mediacom har hatt konkurranse helt til dørstokken.

For Mediacom innebærer dette at de går inn i sitt 12. år som Ikea-byrå.

- Ikea er selvsagt en stor og viktig kunde for Mediacom, så bare i et slikt perspektiv betyr det mye for oss å at de velger å fornye samarbeidet etter å ha vurdert oss opp mot våre dyktigste konkurrenter, sier kunderådgiver Elisabeth Lo i Mediacom. 

- Ikea er imidlertid mer enn det for oss. De er en aktør som ligger helt i front både i sitt eget globale system og i det nasjonale retailmarkedet. De setter høye krav til oss, noe som gjør at vi må strekke oss litt ekstra hver dag.

Nye Ikea-oppdrag på trappene: Mediacom-sjef Ståle Gjerset (til venstre) og resten av byråets Ikea-team kan glede seg over at de fortsatt skal jobbe med møbelgiganten.