Nye tall viser at lojalitetsprogrammet til Rema 1000 og appen «Æ» ikke har gitt den ønsket effekten på kundesiden. Totalt så har Rema 1000 tapt nær 90 millioner kroner i omsetning. Det betyr en nedgang i markedsandeler på 3,2 prosent, skriver Aftenposten.

Det er tall fra analysebyrået Nielsen som er grunnlaget for utregningene til Aftenposten.

Med det nye handleprogrammet til Rema 1000 gir kjeden kundene ti prosent kutt på de ti varene en handler mest. I tillegg får kundene ti prosent på all frukt og grønt.

- Jeg kan ikke kommentere hva vi bruker på de ulike kampanjene våre og hvordan det påvirker oss, sier kommunikasjonsdirektør Metter Fossum Beyer i Rema 1000 til avisen.

Dermed ser det ut som om forbrukerne ikke har omfavnet den nye bestevennstrategien til dagligvarekjeden til Ole Robert Reitan, der selskapet har kastet ut en rekke kjente merkevarer fra hyllene som flere av Coca-Colas kjente brusmerker. Prisen på Coca-Cola har også blitt vesentlig dyrere uten en totalavtale.