I forbindelse med den internasjonale dagen mot omskjæring har Plan International Norge laget en kampanjevideo for å vekke engasjement. I videoen har organisasjonen intervjuet Safia Abdi Haase fra Somalia, kvinnen har selv opplevd å bli omskåret, og i videoen forteller hun om det hele på norsk.

Se videoen her (saken fortsetter etter filmen):


Videoen ble lagt ut på søndag, men har allerede en rekkevidde på 1.364.181 mennesker, 567.000 visninger, 9.600 «likes», 712 kommentarer og 6.169 delinger.

- Vi er overveldet over denne virale spredningen. Dette har vi aldri opplevd i Plan International Norges historie - det er all time high for oss. Det gleder oss stort at vi har klart å nå så mange mennesker med et så viktig budskap om en praksis som ikke burde skje. Det er helt fantastisk å følge med på alle de gode kommentarene fra engasjerte mennesker, sier Siv Meisingseth, kommunikasjonssjef  i Plan International Norge til Kampanje. 

Meisingseth forteller at de før denne videoen ble sluppet har nådd bredest med Stopp Bryllupet-kampanjen fra 2014 som Trigger sto bak. 

- Hvorfor tror du akkurat denne videoen engasjerer så voldsomt?

- Vi ser at mennesker med sterke og nære historier engasjerer. Virkeligheten der ute er sterk nok og vi som budskapsformidlere trenger kanskje ikke alltid  å pakke inn, konseptualisere, lage slagord og kampanjer for å nå fram med budskapet vårt. Intervjuet med Safia er et eksempel på en god historiefortelling som går rett i hjerterota på mange og skaper engasjement. 

Videoen og bildene er laget av Astrid Hexeberg som jobber i Plan International Norge. 

For øyeblikket jobber ikke Plan med et reklamebyå.

- Vi har ikke jobbet med Trigger siden 2015 under aksjonen Min Lov. I fjor under podcasten Barnebruden brukte vi JCP. Vi har ikke bestemt oss for om vi skal bruke byrå i forbindelse med årets aksjon. Vi har veldig mange flinke på huset her, forteller Meisingseth.