I forbindelse med morsdagen førstkommende søndag, har DNB fått byrået West Avenue Creative til å lage en skjult kamera-film der en mor får en større overraskelse enn hun hadde ventet fra sønnen sin.

Filmen har i skrivende stund drøye 350.000 visninger på Facebook og nærmere 3.500 likerklikk.

- Vi er veldig glad for responsen, i forhold til hva vi normalt får av likes og delinger organisk gikk den rett i taket. I tillegg har jeg ikke sett en eneste negativ kommentar. Det kommer alltid en kommentar om renten i feeden, men nå er det bare glede og god stemning, sier Pia Svärd, fagansvarlig for markedskommunikasjon i DNB.

Selv om filmen i utgangspunktet er laget for sosiale medier, kommer den nå også til å rulle på tradisjonell tv.

- Den begynte på tv nå. Det er gøy å gå motsatt vei og teste at det flyr på nettet for så å sette det på tv. Da vet vi at det får god effekt.

Se filmen her:


- DNB er utrolig spreke
West Avenue Creative, som står bak filmen, består av den tidligere TV 2-programlederen Øyvind Fjeldheim og den kjente videoregissøren Reinert «Ray Kay» Olsen. Byrået har base i Miami i USA, der deler av filmen er spilt inn.

Kjetil Høye Sviland har vært regissør.

- Vi har jobbet med DNB og Vipps i snart trekvart år og det er jo veldig kult, for de tør å gjøre nye ting. Jeg og Reinert har jobbet mye i USA de siste 15 årene og har sett hvordan utviklingen går der borte. DNB har vist seg å være utrolig spreke og åpne for nye ideer, og da er det fryktelig gøy at det går så bra som det gjør, sier Fjeldheim til Kampanje.

Fjeldheim beskriver West Avenue Creative som et hybridbyrå mellom reklamebyrå og produksjonsselskap. I tillegg til DNB, har duoen jobbet med kunder som Cubus og Norsk Hydro i Norge.

Les mer: Vil vinne norske reklame- og tv-oppdrag fra Miami

- Er denne jobben typisk for dere?

- Vi gjør alt fra å produsere tv-serier til å lage musikkvideoer i Hollywood. Alt innen historiefortelling med levende bilder. Vi tror dette er en stor del av fremtiden, mye større enn det vi har sett og vi kommer til å jobbe mye med denne typen innhold.

Fjeldheim og Olsen har ingen planer om å utvide byrået med ansettelser.

- Det er et helt bevisst valg, men av og til er vi 100 mann som jobber på produksjonene. Vi jobber med flere team som driver for seg selv, og så leier vi inn regissører og produsenter. Jeg tror det e ren måte å drive på i fremtiden, med mye mindre faste kostnader.

Pute-tv
Pia Svärd i DNB forteller om en annerledes prosess med det Miami-baserte byrået.

- Det er litt annerledes enn et tradisjonelt reklamebyrå. Vi er mye tettere på i idé- og gjennomføringsprosessen og vi har et samspill hele veien. Man får andre ideer enn det man gjør fra et reklamebyrå, og vi trenger begge deler, både de gode tradisjonelle ideene og så ønsker ønsker vi å utfordre med utradisjonelle ideer og nye innfallsvinkler i reklamen vår.

Byrået har også laget en real pute-tv-snutt for DNB. Se den her: