Mens norske bedrifter har kuttet de samlede reklameinvesteringene de siste årene, fortsetter de å bruke stadig mer penger på sponsing og event. Bare i 2016 brukte svidde bedriftene av 4,6 milliarder kroner på sponsing og 2,9 milliarder kroner på event.

Da har sponsor- og eventbransjen grunn til å feire seg selv og det gjør de til gangs. Nå er nominasjonene til Sponsor- og Eventprisen 2017 klare.

- Finaleheatet er klart. Juryen til Sponsor- og Eventprisen har nå tatt sine beslutninger, sier Hege Mauroy daglig leder i Sponsor- og Eventforeningen.

Juryen har lest og vurdert den rekordstore søkermassen til Sponsor- og Eventprisen 2017.

Les også: DNB er årets store sponsorvinner

Les også: Bruker 4,6 milliarder på sponsing i 2016

- Gjøres mye godt arbeid
- Gjennom 140 søknader har vi i juryen sett kreativitet, målrettethet og effekter. Det er ingen tvil om at det gjøres mye godt spons- og eventarbeide, sier juryleder Camilla Forberg.

Sponsor- og Eventprisen, tidligere kjent som Spot, har ti kategorier: Årets Idrettsponsor, Årets Kultursponsor, Årets Samfunnsengasjement, Årets Sponsorobjekt, Årets Sponsorkampanje, Årets Innovasjon, Årets Eksterne Event, Årets Interne Event, Årets Perle og Årets Bransjepris.

Juryen kan nominere inntil fem kandidater i hver kategori. Det er flere kjente og store aktører i så vel Årets Idrettssponsor som Årets Kultursponsor.

I kategorien Årets Idrettsponsor er følgende nominert: Scandic Hotels for sin satsing som idrettssponsor, DNB for VM i Skiskyting, mens både Tine og Telenor er nominerte for sine porteføljer av idrettsponsorater.

Årets Kultursponsor har fire nominerte: Obos – for Obos på Operataket, DNB og Telenor er nominerte for porteføljene av kultursponsorater og Statoil for Morgendagens Helter.

Kategorien Årets Samfunnsengasjement har fem nominerte: Nordic Choice Hotels og Unicef – for Sweet Dreams, Sparebank 1-bankene og NSF Langrenn – for Byttehelgen, Ikea, Røde Kors TV-aksjonen og POL – for 25m2 Syria, Statoil for Prosjekt Fantasi og DNB, Trigger og Røde Kors – for Lærepenger.

- Humanitær sektor og denne kategorien viser tydelig at målrettet kommersielt sponsorsamarbeid kan dokumentere positive bidrag til samfunnet, forteller Forberg.

Event har to kategorier, en for intern og en for ekstern. Totalt er det ti nominerte.

I kategorien Årets Interne Event er følgende nominert: Sparebank 1 Nord-Norge – for Oppdrag Nord-Norge; Bodøfæst, Avinor Oslo Lufthavn, Just Cruzin’ Production og Geelmuyden Kiese – for T2, PwC og Fieldwork – for PwC Ledetråden, Nordic Choice Hotels og Playroom Event – for Vinterkonferansen 2016, DNB Eiendom og Just Cruzin’ Production – for Make an Impact.

I den andre eventkategorien, Årets Eksterne Event, er Norad nominert for Opplysningsløypa, NHO og Gyro – for NHO Årskonferansen, Tine, Just Cruzin’ Production og Røde Kors – for Vennskapsfrokost, DNB og 6. Sans – for DNB NXT 2016, Gyro og Warner Bros. Norge – for Nobel Peace Prize Concert.

- Event, opplevelsesmarkedsføring og de personlige møtene blir stadig viktigere. Det vises helt tydelig i både søkermengden og i kvaliteten på disse, sier jurylederen.

Årets Innovasjon har tre nominerte: X-Games Oslo med Just Cruzin’ Production, Sahr Communications og TV 2, DNV GL og Røde Kors – for katastrofeforebygging på Filippinene og DNB sammen med 6. Sans – for DNB NXT 2016.

Les også: Her er tre festfiksere med event(yrlig) vekst (abonnement)

- Meget sterke nominerte
I kategorien Årets Sponsorkampanje har juryen landet på disse kandidatene: Lindex og Starcom – for Pink Colletion i Ekebergparken, Telenor sammen med Aksel Lund Svindal og Norges Skiforbund Alpint – for Aksels gullmedalje , Flytoget – for Skiskytter-VM 2016, Norwegian, Vizeum Norway, M&C Saatchi og MKTG for  – Next Stop NYC, BMW Group Norway og Norges Skiskytterforbund – for VM i Skiskyting.

- På linje med de andre kategoriene, dette er meget sterke nominerte med klare målsettinger og en strategisk forankring i det de foretar seg, sier Forberg.

- Det er jevnt i toppen
Årets Perle er kategorien som spesifikt skal favne det litt ekstra spesielle, men like fullt effektive. Her er det fem nominerte: Rogaland Teater og Obos – for Vinn en drømmedag, Aftenposten Event – for klimakonferansen Kloden vår, Den Norske Opera & Ballett og Heia de som vinner med flere (RED Media Consulting, REN Reklame, The Stupid Mammals kunstnerkollektiv) – for War Requiem, Norad for Opplysningsløypa, Ikea, Røde Kors TV-aksjonen og POL – for 25m2 Syria.

- Etter å ha vurdert alle kandidatene i alle kategorier, kan vi oppsummere med at det er jevnt i toppen. Spesielt hyggelig er det å kunne nominere kandidater med så stor bredde i sitt virke og nedslagsfelt. Her er det velutviklet innhold på mange plan, forteller Forberg.

Årets Bransjepris er en pris litt utenom de andre.Her er det bransjen selv som foreslår og juryen nominerer på basis av innspill.

- I motsetning til de ni andre kategoriene der juryen også kårer vinneren, er det bransjen selv som skal stemme frem vinneren her. Dette vil bli gjort gjennom en egen avstemning, sier Mauroy.

De nominerte i Årets Bransjepris er: Aftenposten – for Aftenposten Event, Telenor – for sitt langsiktig utviklende og strategiske arbeid med sponsorater, Statoil for Morgendagens Helter, DNB – for sin bredde, innovasjon og strategiske arbeid, EAT og Warner Bros. Norge – for EAT Stockholm Food Forum.

Avslører nominerte på Kampanjes podkast
Kategorien Årets Sponsorobjekt har fem nominerte. Hvem de er, vil juryleder Camilla Forberg avsløre på Kampanjes podcast-sending i løpet av dagen i dag. Husk at du som alltid kan abonnere på og høre alle episodene av Kampanjecast på iTunes,  Acast eller andre steder du finner podkaster.

Dette er juryen:
Juryen til Sponsor- og Eventprisen 2017 består av: Camilla Forberg, divisjonsdirektør Merkevare i DNB – juryleder, Petter Svendsen, sponsorsjef i Telenor, Lena Hansen, seniorkonsulent sponsing i Statoil, Jens Nesse, nylig avtroppet administrerende direktør i Playroom Event, Emilie Nordskar, kommunikasjonssjef for Holmenkollen Skifestival, Rune Bjerke, førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania, Camilla Bredesen, kunderådgiver i Gyro og Øistein Mjærum, kommunikasjons- og markedsdirektør i Røde Kors.