Egmont Publishing  har de siste årene rustet opp kraftig i markedet for innholdsmarkedsføring, et marked som vokser betydelig fra år til år. I august i 2015 kjøpte Egmont 50,1 prosent av byrået Sempro. Nå fusjonerer Egmont sin egen content marketing-avdeling og Egmont-eide Bonzaii inn i digitalbyrået Sempro. Dette skjer med virkning fra 1. februar 2017. Sempro blir dermed et av Norges største fullserviceselskap innen innholdsmarkedsføring og digitale tjenester.

- Vi har allerede jobbet sammen en god stund, men ved å samle oss på denne måten, gir vi kundene færre kontaktpersoner og en enklere, mer strømlinjeformet kundereise, sier Kjetil Sinding, administrerende direktør i Sempro, i en pressemelding.

Selskapene har i løpet av 2016 hatt en sterk vekst, og hadde i fjor en samlet omsetning på 105 millioner kroner.

- Vårt DNA er å skape effektiv kommunikasjon i kombinasjonen med teknologisk kreativitet, målrettet historiefortelling og digital distribusjon. Egmont har 130 års kunnskap rundt målrettet innholdsproduksjon, denne arven vil vi nå befeste inn i Sempro-universet. Derfor vil sammenslåingen av enhetene gjøre oss til et meget slagkraftig fullservicebyrå, sier Nina Wergeland som i dag leder Bonzaii og Egmont Publishings Content Marketing-avdeling.

Les også: Sa opp journalister - kjøper content-byråer

Les også: Egmont-byrå øker omsetningen med 60 prosent

 «Nye» Sempro vil ha 57 ansatte med kontorer i Oslo, Moss og Lillehammer. Det fusjonerte selskapet vil ledes av Kjetil Sinding. Oslo-kontoret vil ledes av Nina Wergeland. Bonzaii-gründerne Christian Enger og Bjørn Audun Bløndal blir partnere i Sempro. De ansatte eier fortsatt 30 prosent av selskapet.

Administrerende direktør i Egmont Publishing Espen Asheim (til v) avbildet sammen med Ole Ullereng, Egmont Publishing, Kjetil Sinding, Sempro og Christian Enger i Bonzaii i forbindelse med at konsernet i august 2015 kjøpte Sempro og kjøpte seg opp i Bonzaii. Foto: Håkon Bonafede/Egmont Publishing.