Da Coop kjøpte Ica i 2015 overtok de også dagligvarekjedens hårete ambisjon om å bygge et mediehus. Men Coop har valgt en annen strategi enn konkurrenten Rema 1000, som over lengre tid hadde et samarbeid med VG om seksjonen Familieliv.

Les mer: Coop: - Skal ikke gå i Rema-fellen

Torsdag var markedsdirektør Aud Lundstad i Coop Norge på plass på Content marketing-dagen, som ble arrangert for tredje gang av Kampanje. Der fortalte hun om hvilke erfaringer de har gjort seg i løpet av 2016.

- Det er sånn at folk flest helst ikke vil ha reklame. Flere og flere reserverer seg mot det. Vi kunne valgt å bruke hele budsjettet vårt på tv-reklame eller teppelagt internett med tilbudsbannere. Vi kunne gjort enda mer av det vi gjorde tidligere, sa hun fra scenen.

- Forteller egne historier
I stedet har Coop valgt å sette av ti prosent av busjettet til innholdsmarkedsføring.

- Vi valgte å begynne arbeidet med å bygge et mediehus. Det vi gjør er at vi forteller våre egne markevarehistorier i egne kanaler, sier Lundstad.

Hun har en enkel brøk på hva slags innhold de skal produsere:

- 70 prosent av det som går best fortsetter vi med, 20 prosent stjeler vi fra andre som gjør det bra, og 10 prosent finner vi på selv. Vi skal hele tiden ligge i forkant og bevare innovasjonstakten.

(Denne strategien ble først lansert av Coca-Cola, red. anm.)

Les også: Rema 1000 på omtaletoppen – men Kiwi får mest positiv buzz

- Avhengig av å kjøpe trafikk
Innholdet publiseres på Coops egne nettsider, men trafikken har de kjøpt på Dagbladet.no og på Facebook.

- Vi er helt avengig av å kjøpe trafikk og hovedsatsingen vår for 2016 var å skape traikk inn på siden basert på godt innhold. Det betyr at vi har sittet og justert på annonsen på Dagbladet for å få flere inn på siden.

På ett år har Coop doblet trafikken fra 18 millioner besøk til 35 millioner besøk.

- Vi har bygd et mediehus 1.0, men nå må vi komme videre. Vi trenger å personalisere budskapet og treffe kunden bedre. Vi har all kjøpsdata gjennom åre 1,6 millioner medlemmer, i tillegg kjenner vi til deres adferd på nett. Vi kan forutse hvilke behov forbrukeren har, sier Coop-direktøren.

- Men vi skal være forsiktige. De kundene som har gitt oss den tilliten og all denne dataen, vil ikke ha søppel tilbake. Vi må være oppmerksomme på at innholdet vi gir tilbake er relevant og bra. Vi sier at vi skal bli Norges beste møteplass for hverdagsinspirasjon og handel for hele familien.

Les også: Avslører planene som satte konkurrentene i sjakk (abonnement)