Reitangruppen og Rema 1000 avslørte i dag hemmeligheten bak den mye omtalte bokstaven «Æ». Dagligvarekjeden lanserer nemlig appen Æ som skal gi kundene ti prosent rabatt på frukt og grønt og på de ti varene kundene kjøper mest. I løpet av den siste uken har Rema 1000 med hjelp av reklamefilmer, et bokstavbytte i logoen og en rekke kryptiske meldinger i sosiale medier, skapt store forventninger til en ny produktlansering. «Æ kjem snart» har vært budskapet i kampanjen, og det er også en Æ som har sneket seg inn i logoen til Rema - eller Ræma - 1000 i disse dagene. Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan lovet å komme med revolusjonerende nyheter og det råeste norsk dagligvarebransje har presentert noensinne.

- Tror mange er blitt skuffet
«Æ» skaper bare latter hos Rema 1000-konkurrent Coop.

- Dette er ingen revolusjon, dette er bare pinlig. Rema 1000 gikk høyt ut på banen og snakket om at de skulle revolusjonere dagligvarebransjen. Men jeg tror veldig mange er blitt skuffet i dag. Samtidig skjønner vi at Rema 1000 tar grep etter at de ble den store taperen i dagligvaremarkedet i 2016, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop til Kampanje.

- Hvis ikke dette er en revolusjon, hva er det da?

- Et mageplask!

Les også: Her er Rema 1000s Æ - går til priskrig med ny app

Les også: McCann: - Har jobbet døgnet rundt med Æ

Friis påpeker at Coop har operert med medlemstilbud i en årrekke.

- Rema 1000 lanserer ikke noe nytt, de starter på null, mens Coop har holdt på med dette i flere år. Vi gir 20 prosent rabatt på varene kundene med medlemskort kjøper oftest, og i tillegg har vi gratis tilbud innimellom, samt medlemsrabatt på én prosent og medlemsutbytte ved årsslutt, sier Friis.

Coop ser ingen grunn til å svare på framstøtet til konkurrenten.

- Men vi har satt ned prisene på frukt og grønt med 11 prosent på Obs og Extra. Tilbudet gjelder for alle som bruker Coop-appen.

400.000 av 1,5 millioner Coop-medlemmer benytter appen.