I anledning kåringen av «Årets Medienavn» snakker Kampanje denne og neste uke de nominerte til prisen som i år deles ut for niende året på rad. En av de nominerte er den nye Vipps-direktøren Rune Garborg. Garborg har med lanseringen av Vipps «ikke bare vunnet det som er av reklame- og markedsføringspriser, men også beriket det norske språket med verbet «å vippse» og til det fulle bevist at den beste konkurranse- og markedsføringskraften ligger i produktutviklingen.».

- Vipps har i 2016 vært en brukersuksess og en markedsføringstriumf. Når blir det også en økonomisk suksess?

- Når det blir like naturlig å betale med Vipps overalt som ved vennebetaling. Betaling for forbrukeren vil fortsatt være gratis. Skal butikkene velge Vipps må vi tilby minst like gode priser som for andre betalingsalternativer. Det er mye å spare på å gå fra eksempelvis papirfaktura til Vipps. Gjør vi det enkelt nok for forbrukeren velger bedriftene også Vipps. 30.000 bedrifter er allerede med og øker i stort tempo.

- Hva tenker du om å være nominert til «Årets Medienavn» i 2016?

- Det er ser vi på som en fantastisk kompliment og en stor ære. Vipps-suksessen er først og fremst et resultat av et særdeles bredt og sterkt engasjement i DNB.

Du kan fortsatt være med å stemme frem din kandidat. Hvem mener du bør vinne? Stem her! 

Les også: Disse kan bli Årets medienavn - du bestemmer!

Han sier han best vil huske fra året vi nå er i ferd med å legge bak oss «hva intern stolthet og engasjement» kan skape av resultater.

- Hva annet kommer du til å huske fra 2016?

- At «å vippse» ble en del av dagligtalen og at det nå er mer enn to millioner brukere av Vipps. Kundenes umiddelbare respons og engasjement på tjenester som gjør deres hverdag enklere har langt overgått våre forventninger, sier han.

Les også Kampanjes saker med de andre nominerte her:

Joner: - Sylvi Listhaug burde bli «Årets Medienavn»

Som tidligere markedsdirektør sier han at arbeidet med kommunikasjon og merkevarebygging fortsatt vil være viktig.

- Merkevarebygging har alltid vært viktig, men er langt viktigere i et marked der eksponentiell vekst er målet. Hvor raskt det går.  Det vi tenkte i januar 2016 ser veldig annerledes ut ved utgangen av året. Klisjeen om at endringstakten øker har virkelig fått et innhold dette året. Planleggingshorisonten blir kraftig utfordret og ikke minst viljen og evnen til å ta raske beslutninger.

- Hva er ditt mål for 2017?

- At du skal kunne betale med Vipps over alt. Vipps skal gå fra vennebetaling til å forenkle all betaling på nett, i dagligvarebutikken og regningsbetalinger. Vi ønsker å takke av kidnummeret, cvc-koder, kortnummer og kontonummer. Betaling gjøres enkelt med mobilnummer eller kun med fingerID, sier han.