Regjeringen kommer ikke til å åpne for lisens til utenlandske spilleselskaper, skriver TV 2.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland bekrefter overfor TV 2 at hun setter foten ned i stortingsmeldingen hun legger frem om spillpolitikk fredag.

- Når vi først skal ha spill så må vi også sørge for at vi ivaretar de som har problemer med dette. Det er det vi gjør nå, samtidig som overskuddet av Norsk tipping skal gå til aktivitet i hele landet, til gode kulturformål, til idrett og til frivilighet, sier hun.

- Dette er en god nyhet for dem som er opptatt av ansvarlighet og frivillig aktivitet i hele landet, og en dårlig nyhet for dem som er opptatt av spillselskaper på Malta. Det sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid, i en pressemelding.

Selv om Norsk Tipping har enerett på å markedsføre og selge i Norge, har utenlandske selskaper tatt store andeler av markedet ved å knytte til seg norske kjendiser og sende reklame på tv-kanaler som sender fra utlandet.

Utenlandske spillselskap brukte i alt 742 millioner bruttokroner på reklame i perioden august 2015 til august 2016, viser tall Medietilsynet har hentet ut- Dette er en vekst på over 20 prosent om en sammenligner med tilsvarende tall fra ACNielsens reklamestatistikk for 2014 og 2015.

Les mer: Sterk vekst i betting-reklame - bruker over 700 millioner kroner