Navn: Eirik Norman Hansen

Alder: 46 år

Stilling: CMO i creuna og styreleder i INMA

Aktuell: Var nylig foredragsholder på konferansen «8 Minnutes».

- Nå kommer de store konsulentselskapene for fullt inn i Creuna og andre design/techselskapers bakgård og etablerer egne byråer. Hvordan skal dere møte denne tøffe konkurransen?

- Ved å fortsette å vise at vi er et byrå som virkelig jobber integrert og at vi er enda tydeligere på det som er unikt med oss, nemlig hvordan vi spesialiserer oss på å designe og utvikle kundeopplevelser som skaper engasjement, begeistring, etterspørsel og lojalitet. Vi løser problemer og utvikler løsninger ved å samle kreatører, analytikere, utviklere, strateger, kunder og deres brukere rundt samme bord. Vi jobber virkelig integrert!

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Da går det i ribbe, medisterkaker, medisterpølse, sur- og rødkål, poteter og en så tjukk og usunn saus som det går an å lage. Til det nytes god juleøl - fra Voss fellesbryggeri i år - og en akevitt.

- Hva slags lærdom kan vi trekke av Kristoffer Joners Facebook-stunt for NOAS?

- At vi vi skal være forsiktige med hva vi IKKE sier. Helt uavhengig av om dette var ubetalt og for en god sak eller ikke så skal vi være veldig veldig forsiktig med hvordan vi går frem. Jeg er glad i både Joner, Anorak, NOAS og saken de står for – men jeg syntes det var ubetenksomt å «late som om» dette i utgangspunktet var et initiativ tatt ene og alene av Joner.

- Gleder eller gruer du deg til at Donald Trump blir president i USA?

- Gruer meg fordi han er en uforutsigbar, egoistisk bølle som kan skape mye bråk og f…skap.

- Hvem er Medie-Norges tre mektigste personer - i rangert rekkefølge?

- Det er jo fort gjort å nevne de samme som har blitt nevnt før og som virkelig fortjener det, men jeg syntes Thor Gjermund Eriksen (NRK) leder et imponerende digitalt transformasjonsarbeid som legger listen for alle norske mediehus, Linda Hofstad Helleland legger premissene for norske medier og kanaler, og Rolv Ryssdal i Schibsted er vanskelig å komme utenom - gjennom Schibsteds bredde og innflytelse. Det er også fristende å trekke frem alle oss brukere som gjennom den makten vi har og kravene vi stiller, har voldsom stor innvirkning på hvordan ting faktisk blir. Så da ble det fire.

- Bildesensur og falske nyheter. Bør Facebook ta et større redaktøransvar?

 - Ja, jeg syntes det. Det virker jo også som om godeste Mark, i alle fall tilsynelatende, nå tar større grep for å i alle fall ta livet av falske nyheter. Det er lett å si at Facebook ikke skal ha ansvar, da de bare har laget en plattform som i prinsippet hvem som helst kan dele og publisere på, men jeg mener nå at de også har gått langt i å både oppfordre til og legge til rette for at for eksempel nyhetsaktører både kan og skal bruke Facebook. Da mener jeg at Facebook selv er tjent med i det minste å aktivt jobbe for at vi unngår svindel, juks og usannheter. Men om de skal være redaktører som redaktører, er kanskje et mer åpent spørsmål.

- Uber eller taxi hjem fra julebordet?

- En lett blanding. Jeg respekterer at Uber-pop per tiden er forbudt og bruker kun Uber-black når de er i rimelig nærhet. Jeg synes det er stas med fet bil og de leverer en service langt over konkurrentene.

- Brukerbetaling, annonser eller statsstøtte. Hva blir viktigst for mediene fremover?

- Statsstøtte er vakkert når det fungerer så godt som det tross alt gjør i Norge. NRK er sin oppgave bevisst og klarer å forvalte rollen som nøytral nyhetsformidler og hysterisk underholdningsleverandør på en eksemplarisk måte. Det gjør at konkurransen blir steinhard for de andre aktørene og tvinger frem behovet for nytenking. Villigheten til å betale for godt innhold og ikke minst godt tilrettelagt og kuratert innhold finnes, så mulighetsrommet er der. Annonsering tror jeg ikke vi kommer utenom, men det er et feiltrinn å basere sin inntektsmodell på bannerannonser for billige julekuler. Her er det også et mulighetsrom for de som våger noe annet.                                                                          

- Hvem i bransjen synes du fortjener en ekstra oppmerksomhet før jul?

- På dette tidspunktet har jeg bare lyst til å ønske alle bransjekolleger en riktig god jul og et ditto nytt år! Alle bør gi seg selv en klapp etter det som har vært et spennende og krevende år for de fleste.

Her svarer Eirik Norman Hansen på hvilket ord han synes har preget 2016: