Navn: Maria Aas-Eng

Alder: 39 år

Stilling: Administrerende Direktør i Red Media Consulting

Aktuell: Red Media Consulting gikk til topps i mediebyrå-kategorien i Byråprofil i år.

- Har livet endret seg etter at du og Even ble definert som et superpar?

- Jeg er ikke sikker på om livet noensinne blir det samme igjen… He he, nei da! Livet fortsetter akkurat som før.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Min fantastiske svigerfar sørger for at alle har det de ønsker til julemiddagen. I år som alle andre år blir det både pinnekjøtt, ribbe og svensk juleskinke til meg. Jeg regner med at det også blir et godt glass rødvin i løpet av juleferien.

- Hvis du skal oppsummere medie- og kommunikasjonsåret 2016 med et ord eller en setning, hva sier du da?

- Usikkerhet. Knyttet til at Trump er valgt til USAs neste president, situasjonen i Syria og hva Brexit betyr for EU.

- Hva slags lærdom kan vi trekke av Kristoffer Joners Facebook-stunt for Noas?

- Jeg vil si tusen takk til både Anorak og Kristoffer Joner for dette stuntet. Etter å ha vært ganske fortvilet over debatten i Norge, så likte jeg dette initiativet godt. Ministeren i denne saken imponerer meg fint lite, og for meg er det helt uforståelig at dette får fortsette. La heller debatten handle om at den norske regjeringen tillater denne innstillingen i stedet for hvorvidt Anorak og Joner skulle ha merket posten med Noas… Jeg tror at de aller fleste som likte og delte posten, gjorde det med glede - også etter at de fikk vite at det var en planlagt aktivitet.

- Gleder eller gruer du deg til at Donald Trump blir president i USA?

- Jeg er livredd! Spesielt nå som vi ser hvilket team han bygger opp rundt seg.

- Hvem er Medie-Norges tre mektigste personer - i rangert rekkefølge?

- Da velger jeg å fokusere på de som har redaksjonell makt til å bringe viktige nyheter ut til folk. Alexandra Beverfjord, Torry Pedersen og Espen Egil Hansen.

- Bildesensur og falske nyheter. Bør Facebook ta et større redaktøransvar?

- Det er et veldig vanskelig spørsmål. På den ene siden ønsker jeg at Facebook skal ta ansvar og hjelpe til med å rydde opp i dette, noe de også har begynt å gjøre. På den andre siden tror jeg ikke noen ønsker at Mark Zuckerberg blir en slags overredaktør.

- Uber eller taxi hjem fra julebordet?

- Ja takk, begge deler.

- Brukerbetaling, annonser eller statsstøtte. Hva blir viktigst for mediene fremover?

- Annonser. Om mediene skal overleve, er de nødt til å tilby annonsørene effektive annonseprodukter. Det er den eneste måten de kan skape høye nok inntekter til å levere slagkraftig journalistikk.

- Hvem i bransjen synes du fortjener en ekstra oppmerksomhet før jul?

- Uten tvil alle mine kollegaer i Red! VI har hatt et helt eventyrlig år i år, og det er ingen andre enn deres fortjeneste. De har jobbet hardt, de gir seg aldri, de leter alltid etter nye muligheter, og de utfordrer meg som leder hver eneste dag – det liker jeg! Jeg er helt enkelt veldig heldig over å ha så fantastiske kollegaer.