I november går startskuddet for den største globale kampanjen noensinne for Hurtigruten. Denne gang er ikke norskekysten en del av satsingen, men Antarktis, Amazonas, arktisk Canada, Grønland og Svalbard.

Storsatsingen fra Hurtigruten går under navnet «Plant Your Flag» og et av hovedmålene med kampanjen er lanseringen av Hurtigrutens nye hybridskip MS Roald Amundsen.

- Det kreative universet er bygget rundt Roald Amundsens polferd til sydpolen i 1911, og er en oppfordring til reiselystne mennesker om å plante sine egne flagg med Hurtigruten, sier kreatør Jo Espen Johansen i Los & Co.

Det er Los & Co som står bak filmen etter at kommunikasjonsbyrået forsvarte kontoen ved inngangen til året. Nå foreligger altså mye av arbeidet Los & Co har gjort for Hurtigruten der deler av oppdraget har vært å se på markedsføringen av reiselivsaktøren med nye briller. 

Les også: Holdt rivalene unna i Hurtigruten-kampen

Satser på content
Hurtigruten ønsket blant annet å satser mer på content-marketing og Los & Co, som nylig slo seg sammen med Jimmy Royal, har satt sammen et bredt team beståend av, foruten Johansen, også Hans Christian Grønn, Nikolai Andersen, Caroline Johnsen Nordby og Dean Clark, I tillegg har Hedvig Haraldstad jobbet som journalist på filmene. Bård Skjørtorp har vært konsulent. Stine C. Prøitz har vært prosjektleder. 

Byrået har laget både minidokumentarer med blant andre Cecilie Skog (øverst i saken) og reklamefilmer. 

Her kan du se den nye reklamefilmen til Hurtigruta. 

 

Henter inn Skog og Gamme
I tillegg er det også utviklet en egen landingsside, annonser, digital spredning og CRM-plan der en blant annet møter et knippe internasjonale eventyrere, som alle ønsket å plante et flagg for en hjertesak.

De norske representantene er eventyrerne er i tillegg til Cecilie Skog, også  Aleksander Gamme, mens de internasjonale prosjektene kommer fra de amerikanske fotografene Pete McBride og Tim Kemple, den britiske fuglekikkeren David Lindo, den svenske Antarktis-fareren Johanna Davidsson og Hurtigrutens egen ekspedisjonsleder Karin Strand. Hovedmarkedene for kampanjen er Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, USA og Storbritannia.

- I Hurtigruten er vi opptatt av å fortelle ekte historier og komme tett på de fantastiske opplevelsene de reisende har med oss. Denne kampanjen vil i stor grad bidra til å posisjonere oss som en av verdens ledende leverandører av explorer-reiser, spesielt til polare reisemål, sier markedsdirektør i Hurtigruten, Lisbeth Bjerknes.

Filmene er laget i nært samarbeid med Fantefilm, og regissørene Gaute Hesthagen og Andreas Kleiberg.