Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Rema 1000, Mette Fossum Beyer gir følgende begrunnelse på hvorfor de nå velger å avslutte «Familieliv»-seksjonen på VG.

- Først og fremst har Familieliv vært en god læring og erfaring, og en kanal for å snakke om litt andre ting enn bare pris og produkt. Her har vi også fått annonsert i den målgruppen vi ønsker oss. Det har vært bra klikk på annonsene rundt seksjonen. Samtidig ønsker vi å nå enda bedre frem til kundene våre og potensielle nye kunder - enn vi gjør nå, derfor vil vi eie innholdet selv, sier hun til Kampanje.

Det vil ikke bli tilsatt flere personer i Remas markeds- og kommunikasjonsavdeling – de menneskelige ressursene er der allerede, forteller hun.

- Vi gjør allerede mye av dette i dag, og har medarbeidere som publiserer innhold på alle våre kanaler. I tillegg har vi avtaler med flere underleverandører som for eksempel McCann, sier Fossum-Beyer.

Kommersiell direktør Christian Haneborg i VG sa tidligere i dag til Kampanje at Rema 1000-bruddet ikke ville få økonomiske konsekvenser for VG.

- For vår del ligger det veldig liten dramatikk i dette. Dette har vært en viktig igangsetter for Partnerstudio, og vi har såpass kø i døra at vi ikke kommer til å tape penger på at Rema forsvinner, uttalte Haneborg.

Les også: VG-direktør om Rema-brudd: - Vi taper ikke penger

- Ikke et tradisjonelt mediehus
Til Kampanje sier Mette Fossum-Beyer at Rema nå skal bli et eget mediehus, men ikke i tradisjonell forstand.

- Men vi skal bruke de plattformene vi har utviklet i dag. Også vil vi lage stadig nye. Som da vi startet med podkast, sier hun.

- Som for eksempel hva da?

- Nei, det kan jeg ikke si. Men vi jobber tett sammen med Facebook og Google i dag. Vi var tidlig ute med canvas ad på Facebook og har vært veldig tidlig ut med ulike formater og video. Vi forsøker å lære hele veien og har funnet ut at vi må eie den innholdsproduksjonen selv, avslutter hun.