Tilbudet av mobile betalingsløsninger vokser voldsomt, men nå ønsker de store teleselskapene Telenor og Telia å ta en større andel av den mobile lommeboka med sin nye betalingsløsning Strex. Administrerende direktør i Strex, Hege Kosberg, og hun sier at man nå er klar med sin lanseringskampanje. Tjenesten er den eneste som ikke krever tilknytning til bank, kun en mobiltelefon, og vil i lanseringsfasen koble seg på eksisterende digitale verdikjeder, med Schibsted som en av sine viktigste lanseringspartnere.

- Mandag går vi i gang med vår kampanje og det vil bli digitale filmer og utendørs som de største kanalene. Det er vår første store lanseringskampanje, sier Kosberg.

Se alle filmene i bunnen av saken. 

Dermed gjør Strex og Kosberg seg klar til å ta opp kampen med de mobile betalings-app’ene til banker som DNB, Sparebank 1 og Danske Bank og deres tjenester Vipps, Mcash og Mobile Pay. Men ifølge Kosberg trenger man med Strex verken å laste ned noen app eller legge inn et bankkort for å betale. Alt skjer over mobilregningen.

- Strex er gode gamle SMS-betalinger i ny drakt. Det eneste du trenger er telefonnummer, og kjøpet kommer på mobilregningen, sier Kosberg.

Det er likevel ingen enkel kamp teleselskapene starter. DNBs Vippstjeneste har i dag en merkevarekjennskap på hele 92 prosent i det norske folk noe som er på linje med Apple og Vipps er en av de raskest voksende tjenestene på markedet med rundt 2,2 millioner nedlastinger av app’en så langt.

- Å bygge kjennskap blir viktig når vi nå går gang med denne kampanjen, men vi går ikke ut med noe mål for dette med kampanjen, sier Kosberg.

Trikk og medier:

- Vi er på vei inn i Ruter i slutten av denne måneden og ser også at tjenesten Strex tilbyr fungerer godt på områder som kjøp av medieinnhold og donasjoner, sier administrerende direktør i Strex, Hege Kosberg.

- En ukjen merkevare
Det er digitalbyrået DayTwo og mediebyrået Starcom som har fått jobben med å skape oppmerksomhet om den nye tjenesten.

- Strex er en ny og ukjent merkevare så vi har måttet tenke kreativt gjennom hele prosessen. Med filmene tenker vi først og fremst digital spredning gjennom en kombinasjon av prerolls, YouTube og ulike nettverk også blir det ganske tungt trykk på Facebook, både organisk og med sponset innhold, sier Naustvik.

DayTwo-konsulenten sier det er store og tunge aktører man skal bryne seg med og innrømmer at det blir «en utfordring» å ta opp kampen med de store bankene.

Etter det Kampanje kjenner til skal DNB alene ha brukt rundt 50 millioner kroner på markedsføringen av Vipps.

- Det er flere store aktører som allerede har starter å etablere seg i mobilbetalingsmarkedet, så det vil være naivt ikke å kalle det en utfordring. Men det er plass til flere aktører og spesielt aktører som tilbyr alternative løsninger hvor du som bruker betaler via mobilregningen din. Derfor mener vi at Strex vil være et spennende alternativ som bankene skal måtte bryne seg på, sier han.

Helt naken
Det kreative konseptet DayTwo har utviklet hviler på tre historier fra hverdagen der hovedpersonen som omtales som en «original og likandes karakter» havner i en del hverdagssituasjoner kun utrustet med mobilen - eller helt naken som det også heter. 

- Vi møter ham i i ulike brukssituasjoner der han er på bussen, i elva og fisker og i en situasjon der han forlater kone og barn med bare mobilen. Tanken er å være produktnære og vise typiske situasjoner der du kan bruke Strex, sier han.

De tre filmene heter «Frokost», «Fiskekort» og «Bussbillett» og nettopp transport og kollektivreiser er et av områdene der Strex har slått best an.

- Vi dekker alle mobiloperatørene og nærmer oss allerede én million brukere av tjeneste hver måned, sier Hege Kosberg.

Strex-sjefen sier planen nå er å integrere betalingsløsningen på Ruter og i Schibsteds innloggingsløsning, Spid, for å øke bruken ytterligere.

- Mange strever med stort frafall i kjøpsflyten. Enkel registrering gjør Strex perfekt for småbetalinger for varer og tjenester som allerede konsumeres via telefonen, sier Kosberg,

Schibsted blir første mediehus som tar i bruk Direct Payment, som altså leveres av Telenor og Telias teknologiselskap Strex.

De involverte i prosjektet har vært det kreative teamet Mathias Friis og Lena Niemi  og konsulent Jarle Naustvik. Espen Aeeng og Sverre Stabel har jobbet med Design, mens Paulo Paes har hatt programmerings-jobben og Trine Bøe har vært prosjektleder. Filmen er spilt inn hos Rollo Tomasi med Alexander Zwart som regissør. 

Her kan du se de tre filmene som DayTwo har laget for Strex. Her er den første filmen, «Frokost»: 

 

Her ser du filmen «Fiskekort». 

 

Her ser du filmen og «Bussbillett».