Nyheten om at et av Hollywoods mektigste par Angelina Jolie og Brad Pitt skal skilles slo ned som en bombe i underholdningsbransjen på tirsdag. Paret har vært sammen siden 2004, men giftet seg for bare to år siden.

En god anledning til å friste giftesyke norske kvinner og menn med en enveisbillett til Los Angeles? Ja, mener Norwegian, som i en annonse i VG i dag skriver «Brad er singel. Los Angeles. Direkte fra Oslo fra/én vei».

På Facebook går Norwegian enda lengre: «Bradkari, Bradwenche, Bradbendik? Nå kan du ta den ledige plassen i Brangelina! Den raskeste veien til Brads hjerte går gjennom Norwegian,» skriver flyselskapet.

Norwegian: - Utradisjonelt og morsom
Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier avgjørelsen om å lage en annonse basert på nyheten ble tatt på noen timer. Det er Try Reklambyrå som bistår Norwegian på reklamesiden.

- Dette var en idé teamet fikk presentert da nyheten om at det var slutt mellom Brad Pitt og Angelina Jolie ble kjent på tirsdag. Det er en sak mediene har dekket i det vide og det brede, og vi synes det var en god idé å gjøre noe annerledes. Vi kjører en USA-kampanje i disse dager og dette handlet om å finne en god aktualitetsknagg, sier Sandaker-Nielsen til Kampanje.

Annonsen har i skrivende stundt over tusen likerklikk, nærmere 150 delinger og like mange kommentarer.

- Tilbakemeldingene i sosiale medier er veldig positive, de som har kommentert det synes det er utradisjonelt og morsomt. Det synes vi er hyggelig.

Flybransjen er ikke fremmed for å snu seg raskt rundt i markedsarbeidet sitt. I 2014 kuppet SAS totalslakten fra NHH-professor Victor Norman på betalt plass i Dagens Næringsliv.

Les mer: Snudde totalslakt til PR-seier

- En personlig tragedie
Selv om de aller fleste gir uttrykk for at de synes annonsen er morsom, mener et fåtall at Norwegian tråkker over en grense.

«Dette er tydelig et "one mans loss is another mans win". Norwegian tjener penger på uløkka til en storfamilie i oppløsning. Ikke morsomt!», kommenterer en bruker på Facebook.

«Kanskje bare meg, men jeg syns dette er latterliggjøring av andres sorg», skriver en annen.

Kreativ leder Markus Lind i Good Morning er blant dem som er usikker på om det er riktig for annonsører å kaste seg på skilsmisser.

- I mange sammenhenger er skilsmisse en personlig tragedie og da mener jeg et selskap som Norwegian bør tenke gjennom ting før man publiserer en sånn annonse. Selv om dette er kjente personer, så er de også personer. Og det er barn involvert, sier han til Kampanje.

- Tror du man kunne ha laget en lignende annonse med et norsk kjendispar?

- Nei, overhode ikke. Jeg er «all in» på å være kjapp på avtrekkeren og lage innhold på sosiale medier som retter seg mot det som er i nuet, men et sted går grensen. Det kan være gøy der og da og jeg vet ikke hvor mye dette får å si, men fortsetter man i et sånt løp vil det slå negativt ut for merkevaren.

- Man vet jo ikke hvordan en sak som dette vil utvikle seg, kan det slå uheldig ut dersom dette blir en skitten skilsmisse?

- Absolutt. La oss si at det viser seg å være en kjempetragedie. Da er det litt flaut for Norwegian å ha lagd en annonse som skodde seg på det. Du kan lage reklame på ganske mye, men på personlige tragedier er det «no go». Skilsmisser er et ekstremt følsomt tema som mange er berørt av, spesielt barn. Her burde de som står bak gått et par ekstra runder før de klikket på retur-tasten.

Saken fortsetter etter bildet.

Kritisk: Kreativ leder Markus Lind i Good Morning mener Norwegian burde gått et par ekstra runder før de klikket på retur-tasten.

- Spøker ikke om skilsmissen
Norwegians kommunikasjonssjef kan ikke si om de ville laget en lignende annonse om et norsk kjendispar.

- Det er vanskelig å svare på. Vi må ta dette fra sak til sak. Dette er en nyhet alle medier skriver om. Vi er opptatt av å fortelle om våre lave priser og destinasjoner. Hvis vi samtidig kan vinkle på aktuelle hendelser er det en effektiv tilleggsdimensjon. Reklame er sånn at noen liker det og andre liker det ikke, sier Sandaker-Nielsen.

- Vet dere nok om denne skilsmissen til å spøke om den?

- Vi spøker ikke om den. Det er en reklame med en tvist og en aktualitetsknagg. Det har vært utgangspunktet vårt.