Foreleser og foredragsholder Karl Philip Lund endrer kurs og har kjøpt seg inn i det digitale markedsføringsselskapet Inevo. Til Kampanje bekrefter han at han har kjøpt 50 prosent av aksjene i selskapet.

- Inevo ble startet av Frode Vik og Kenneth Dreyer samtidig som de startet en nettbutikk i Australia. I år tok nettbutikken av og Kenneth ville satse på det. Da kjøpte jeg hans aksjer. Inevo har ansatt mine beste studenter hvert år, så det er mange dyktige folk jeg kjenner der, sier Lund.

Han ønsker ikke å kommentere hva har betalt for aksjene.

I Inevo er det i dag 15 ansatte og jobber primært med å hjelpe norske nettbutikker å konkurrere med europeiske nettbutikker.

Ambisjonene er det ingenting å si på;

- Vi skal bygge en talentfabrikk som hjelper norske virksomheter å skape suksesshistorier på nett, sier han.

Tankegangen er at et samfunn med stadig omstilling krever nye ideer. Og det er Google som har inspirert dem.

- Behovet for unge operative digitale markedsførere har eksplodert samtidig som bedrifter sliter med å rekruttere og beholde personer med riktig kompetanse. I 2002 gjorde Google en oppdagelse som mange omtaler som Googles mest suksessrike program gjennom tidene. Hypotesen var at det er bedre å ansette unge, uerfarne studenter enn det er å ansette erfarne MBA-type mennesker til å håndtere viktige aktiviteter litt utenfor kjernevirksomheten til et selskap, sier han .

Til Kampanje understreker Lund at han ikke kommer til å forsvinne helt som foreleser ved Høyskolen Kristiania.

- Jeg skal fortsette å undervise 20 prosent, og dette vil skje kun på vårparten. Men her må jeg være litt forsiktig med å ikke blande rollene, sier han til Kampanje. Da tenker han spesielt på det å rekruttere unge talenter med kompetanse innenfor optimalisering innen Facebook og søkeord.

Inevo jobber i dag med selskaper som Europris, Vita, G-sport og EVO Fitness.

Her er mange av de ansatte samlet på ett brett; Bak fra venstre: Sondre Wabø, Even Ødegård, Eivind Bodding, Hanne Birgitte Arntsen, Sigurd Fyksen Bjurbeck, Gina Long Liabø, Martine Karlsson, Christine Hallås, Harald Westre, Karl Philip Lund og Frode Vik.