I en stor markedskampanje i dag går TV 2 ut med et tilbud om gratis Sumo i forbindelse med OL.  Det skriver TV 2 på egne nettsider.

Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 sier det er blitt besluttet å kjøre en ny kampanje under arrangementet, lik gratiskampanjen fra OL i Sotsji.

Les også: TV 2 åpner Sumo under OL

- Vi velger å gjenta suksessen fra Sotsji-OL og tilby alle nye abonnenter gratis tilgang til TV 2 Sumo under OL, sier Dahl.

- Hvorfor startet dere ikke opp med dette fra starten?

- Vi valgte en annen strategi fra starten, men markedskampanjer er noe man ofte endrer på underveis. Vi fikk mange nye kunder og er fornøyde med starten på kampanjen, men ønsket å ta sats og tilby alt av OL på Sumo slik at flest mulig skal få muligheten til å se OL på TV 2s plattformer, sier Dahl til Kampanje. 

- Så dere var ikke misfornøyd med responsen på den første kampanjen?

- Nei, dette har ikke noe med at vi er misfornøyde. 

Han ønsker i dag ikke å gå ut med tall på hvor mange som har slått til på tilbudet, men sier kanalen de første dagene av OL har fått henvendelser fra seere og hatt en dialog med Medietilsynet om å åpne alt innhold opp gratis.

- Vi har hatt en dialog blant annet med Medietilsynet, men har ikke fått noen pålegg om å kjøre denne kampanjen, sier han.

- Dere har et mål om å tredoble antallet Sumo-abonnenter. Blir denne kampanjen viktig for å nå det målet?

- Vi ønsker stadig flere kunder på TV 2 Sumo og alle grep er viktig i så henseende, sier han. 

Les også: TV 2 varsler full krig mot tv-distributørene

Det er første gang det sendes et sommer-OL i sin helhet på reklame-tv og interessen rundt OL står seg også på TV 2. Under åpningshelgen av de olympiske leker passerte TV2.no og TV 2 Sumo 1,3 millioner digitale brukere.

- Allerede den første helgen slo vi rekorden fra OL i Sotsji. Aldri før har TV 2 sendt så mye livesport, sier Dahl.

Seerrekorden så langt er på 1,1 millioner seere i snitt for håndballkampen mellom Norge og Spania.

- Det viktigste for oss er å gi flest mulig anledning til å se resten av OL via TV 2s kanaler. Derfor lanserer vi denne kampanjen. I tillegg til de 800 timene vi viser fra OL på TV 2 og TV 2 Sportskanalen, sender vi til sammen 3.300 timer fra OL i Rio på TV 2 Sumo. På det meste viser vi 40 øvelser samtidig på TV 2s plattformer, sier Dahl.

For de som allerede har betalt 59 kroner for en måned med Sumo for å se alt av OL sier Dahl at de vil bli kompensert.

- Abonnentene som allerede har tegnet seg og betalt 59 kroner, vil få en hel måned med TV 2 Sumo Underholdning, samt en ekstra måned i tillegg. Vi har sendt ut SMS til alle som har benyttet seg av dette tilbudet, som er halv pris av vanlig pris. De vil nå få en ekstra måned, helt gratis, som kompensasjon, sier han. 

- Hva var erfariungen med gratiskampanjen fra Sotsji?

- Det var mange som ble igjen på Sumo også etter at Sotsji var ferdig.