På en pressekonfersanse på Skagerak Arena i Skien i dag ble det nye navnet og den nye logoen til Tippeligaen presentert. Norsk fotballs øverste liga skal nå bære navnet Eliteserien, og mister dermed navnetrekket til sin nåværende generalsponsor, Norsk Tipping.

- Sammen med klubbene, supportene og samarbeidspartnere skal vi løfte kvaliteten på kampopplevelsen gjennom de verktøy merkevaren gir oss, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland i en pressemelding.

Resultat av to års arbeid
Eliteserien har valgt å videreføre løven som et ligasymbol og inspirasjonen skal være hentet fra det norske riksvåpenet. Det er Scandinavian Design Group som står bak den nye visuelle profilen. Arbeidet har pågått over to år.

- Det er viktig for norsk fotball å ta et sterkt eierskap til egen merkevare. Dette handler om langt mer enn et navn og et grafisk uttrykk, men hvilke verdier vi ønsker å formidle, bli assosiert med og ikke minst etterleve. Det startet med NFF, kretsene og landslagene. Nå er ny ligaidentitet på plass på herresiden, og jeg og resten av forbundsstyret er svært fornøyd med resultatet, sier fotballpresident Terje Svendsen.

- Det som skjer på banen vil selvsagt alltid være det viktigste, men en bedre og tydeligere kommunikasjon rundt våre verdier og vår felles identitet vil på sikt gjøre norsk fotball mindre sårbare for resultatsvingninger som alltid vil være en del av idretten, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Siden 1990 har den norske eliteserien i fotballen bare gått under navnet Tippeligaen som en følge av Norsk Tippings langvarige sponsorat av Norges Fotballforbund (NFF), men nå kan hele sponsoratet ryke.

Misfornøyd med Discovery-salg
Norsk Tipping forlenget sin sponsoravtale kun med ett år da avtalen løp ut i fjor. Bakgrunnen for den kortsiktige avtalen var NFF og NTFs beslutning om å selge tv-rettighetene til norsk fotball til Discovery.

- Vi skulle svært gjerne sett at rettighetene ble solgt til aktører som er lojale mot reklameforbudet, det vil si loven som forbyr utenlandske bettingselskaper å markedsføre seg i Norge. Det er ikke Discovery, derfor er vi ikke fornøyde med beslutningen som er tatt av norsk fotball i dag, sa administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping til Kampanje i desember i fjor.

Les også: Norsk Tipping beklager Discoverys fotballkjøp

Norsk Tipping: - Skal forhandle
Nå er partene klare til å sette seg ned ved forhandlingsbordet for å drøfte om sponsoratet likevel kan fortsette.

- Vi har vært kjent med og informert om merkevareprosessen i lang tid. Norsk Tipping og Norges Fotballforbund skal forhandle om en ny avtale denne høsten. Det er for tidlig å si hva som skjer videre, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping til Kampanje.

- Er det skuffende at Eliteserien ikke lengre skal bære deres navn?

- Det er et valg fotballen har tatt og som Norsk Tipping har stilt seg positive til. Vi har ikke stilt det som noen betingelse for et samarbeid, sier hun.

Skal forhandle: Hvorvidt Norsk Tipping fortsatt skal være generalsponsor for norsk toppfotball blir avklart i løpet av høsten, forteller Norsk Tipping-direktør Tonje Sagstuen.