Paleet satser på å være først ute med motenyheter på egne flater og går nå motemagasinene i næringen. De har lansert satsingen med navnet Published under moteuken Oslo Runway denne uken.

Handlestedet Paleeet har forsøkt å bygge sin posisjon som et motesenter å regne med, siden nyåpningen for to år siden. Da hadde Paleet gjennomgått en større prosess og oppussing for å ta tilbake sin posisjon i Oslo. Til Kampanje forteller senterleder Øystein Aurlien ved Paleet:

- Målet har vært å tydeliggjøre og forsterke vår posisjon som motehuset i Oslo. Paleet har hatt denne posisjonen siden åpningen i 1990. Men siden den tid har det skjedd mye og konkurransen blitt hard, sier han. 

For de siste årene har aktører som Steen & Strøm og Eger utfordret denne posisjonen. Derfor ble de tvunget til å tenke nytt når det gjelder merkevarekjennskap og markedsføring.

- Vi har måttet se på hele markedsmiksen vår. Det har skjedd mye med markedsføring innen vårt segment på få år. Tidligere har vi annonsert i en del av motemagasinene og vært til stede der, men vi fant ut at vi ikke fikk noe igjen for det, forteller Aurlien.

- Vi ønsker å være der folk er, de som bor i Oslo og de som jobber i Oslo sentrum. I stedet for å lage en tradisjonell nettside, ønsket vi å bygge posisjonen som mer enn et senter. Derfor måtte vi tenke nytt med det redaksjonelle, sier han.

I juni gikk nettstedet Published live i det stille, og deretter har de brukt tiden på å produsere og fylle nettstedet med redaksjonelt innhold.

- Vi har brukt mye tid på å se utenfor Norges grenser, på hvordan andre kommuniserer. Denne måten å publisere på gjør at vi får kontroll på budskapet, vi kan måle effekten av det vi gjør og vi ser at det gir resultater.

- På hvilken måte?

- Målet vårt er jo å få folk til å besøke Paleet, så det handler om konvertering av trafikk til besøk. Og vi ser veldig bra effekt. Både på besøk til Paleet og på omsetning.

Saken fortsetter etter bildet.

Satser på content:

Senterleder Øystein Aurlien ved Paleet gikk fra annonsering til content marketing: - Det koster veldig mye å markedsføre oss med tradisjonell annonsering og vi får rett og slett ikke nok igjen for det, sier han. Foto: Kristine Jakobsen

Vil være bidragsyter
Denne uken har det blitt arrangert moteuken Oslo Runway, og i den forbindelse forteller Øystein Aurlien stolt at Published var først med å dekke moteuken.

- Vi opplever til og med at mange av motemerkene kontakter oss og spør om å få bruke innholdet. Og det er positivt, for da blir vi en bidragsyter, sier Aurlien.

Han ønsker ikke å erte på seg mediebransjen eller ta fra dem levebrødet.

- Det er jo trist på en måte, men mediebransjen er jo i kraftig endring og utvikling. Vi ønsker ikke å ødelegge for mediene, men vi får mere igjen for denne investeringen enn annen bruk av kronene, sier han.

- Har dere fått reaksjoner fra mediene?

- Nei, de skjønner at vi gjør det og synes det vi gjør er bra. For et handlested som Paleet er det å annonsere i de store, glossy magasinene noe som bygger profil, men det skaper ikke trafikk. Det koster veldig mye å markedsføre oss med tradisjonell annonsering og vi får rett og slett ikke nok igjen for det.

- Pressen er kurator
Redaktør Randi Helene Svendsen i Costume mener motepressen fortsatt har en funksjon.

- En viktig del av jobben vår er å være kurator og trekke frem trender og tendenser vi synes er viktig og riktig for vår tid. En ren kommersiell aktør har ikke den samme rollen og er mest opptatt av å reklamere for sine merker, uavhengig av trendsammenhenger og nyhetsverdi, sier hun til Kampanje.

Svendsen understreker at det er forståelig at kommersielle aktører er opptatt av egne merker.

- Men content marketing og redaksjonelle magasiner er to forskjellige ting, som det skal være. Jeg vet at våre lesere setter pris på den spesielle kompetansen vi innehar og jobben vi gjør med å tolke trendene og presentere det for dem, sier Svendsen.

- Betydelig satsing
Han vil ikke kommentere hvor mye penger Paleet har brukt på utvikling og drift av nettstedet.

- Paleet har ikke et stort markedsbudsjett, men i forbindelse med nyåpningen i fjor brukte vi en del penger på tradisjonell annonsering i D2 og DN, og det er disse pengene vi har kanalisert inn til dette prosjektet. For vår del er det en betydelig satsing, sier Aurlien.

Til å utvikle konseptet har Paleet engasjert byrået Midtsjoe & Midtsjoe sammen med Neue Design Studio, som har hatt designansvaret for Paleet og Dekode på teknisk implementering.