Pokémon Go har sendt folk i alle aldere over hele verden ut på en monsterjakt som tar dem både høyt og lavt i nær- og fjernområder. Ettersom appen tvinger spillerne til å bevege på seg for å avansere i spillet, åpner det for nye muligheter for bedrifter som vil koble seg på suksessen, mener rådgivere Kampanje har snakket med.

- Nå som Visit Oslo har klart å få sauen slaktet, bør de kaste seg rundt og utnytte mulighetene som ligger i Pokémon Go-bølgen. Reiselivsnæringen kan få norske og utenlandske turister til å besøke steder de ellers aldri ville ha besøkt, sier kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen til Kampanje.

Les mer: Råder norske bedrifter til å kaste seg på Pokémon-bølgen

Men Visit Oslo er allerede i gang. Martine Cecilie Vik, som har stillingstittelen buzzmaker, er også Pokémon-general i Visit Oslo denne uken. Hennes inntrykk er at «alle» spiller dette nå.

- Jeg fikk spillet på onsdag, og har blitt veldig hektet allerede, sier hun til Kampanje.

Pokémon-safari
På onsdag satte Visit Oslo i gang en Pokémon-safari på Snapchat, som de koblet opp mot Japanomania-utstillingen på Nasjonalgalleriet. Pokémon har som kjent sin opprinnelse i Japan på midten av 90-tallet.

- En Pokémon-safari går ut på at man drar til kjente steder og viser hva slags Pokémon man finner der, litt for å vise at også Oslo holder på med dette. Det er veldig gøy at appen bruker Google Maps og alle attraksjonene som allerede er her.

Pokémon Go bruker Google Maps både som kartfunksjon og for å kartlegge attraksjoner og severdigheter. Disse utgjør såkalte Pokéstops, der man kan få ulike gaver eller, hvis man er heldige, Pokémon.

- Vi har møtt folk på Vår Frelsers gravlund, der Edvard Munch ligger begravd, og det er ikke vanlig at den målgruppen er på de stedene. Vi blir lokale guider, fordi de må ut og finne de attraksjonene.

Møtte spillere på Munch-museet
Torsdag var Visit Oslo i Botanisk hage og på Munch-museet for å møte spillere på jakt etter den mest populære av alle Pokémon: Pikachu.

- Da møtte vi på i hvert fall 40 forskjellige ungdom som var der og spilte, og kjørte en livestream på Facebook.

- Hva vil dere gjøre videre?

- Nå ser vi litt mer strategisk på hva markedsføringsmulighetene er. Vi har Oslo Visitor Center på Østbanehallen med gratis wifi og en wifi-sykkel som beveger seg rundt i byen. Når det ligger en Pokémon Gym rett utenfor og mange kommer dit, skal vi se om ikke vi kan gjøre noen stunt for å interagere med spillere.

Vik forteller at de gjerne også vil komme i kontakt med utenlandske turister som er på jakt etter Pokémon.

- Så langt er vi ikke kommet, men det å skape engasjement blant lokale er også vårt mandat.

Pikachu slår Heidi
Pikachu har dermed fått en mye varmere velkomst av Visit Oslo enn sauen Heidi fikk, som skulle representere Oslo i en internasjonal reklamekampanje for Norge.

Les også: «Hele» Oslo raser mot Visit Norways saue-kampanje

Visit Oslos buzzmaker er imidlertid forsiktig med å sette sau opp mot Pokémon, og mener det fortsatt er et helt annet dyr som står i sentrum.

- Dette er Tigerstaden, la oss bare si det sånn!