Det har stormet rundt den nye kampanjen til Visit Norway «#sheepwithaview» der tanken var å friste turister til å besøke Norge gjennom øynene til fem forskjellige sauer som hver representert en norsk landsdel.

Det er særlig Oslo som har reagert på kampanjen og både Visit Oslo og Oslo Business Region slakter så vel sauen som kampanjen. Til Kampanje, som først omtalte saken, kunne blant annet administrerende direktør i Visit Oslo, Bente Holm, fortelle at det hele «ble for dumt» 

Les også: «Hele» Oslo raser mot Visit Norways saue-kampanje

- Jeg syns at kampanjen fremstiller byen på en måte som etterlater et inntrykk som er stikk motsatt av det vi ønsker å profilere den til å være. I Oslo har hele næringslivet samlet seg om en felles profileringsstrategi som skal løfte frem at vi er en urban og ung storby. Vi ønsker å fjerne oss fra naturbegrepet, og når sauen Heidi da skal fronte byen blir det for dumt. Det blir som å hilse på 90-tallet igjen, sa Bente Holm, administrerende direktør i Visit Oslo, til Kampanje fredag i forrige uke.

Og nå får Visit Oslo gjennomslag for kritikken etter at Visit Norway først forsvarte lammet. Under en direktesending på NRK Østlandssendingen Her og Nå mandag ble lammet ofret da Visit Norway sendte sauen Heidi til slakteriet.

 - Kampanjen presterer i henhold til engasjement og vi har fått mange positive tilbakemeldinger internasjonalt, men vi trenger ikke aktivt å lansere sauen Heidi og beklager hvis vi ikke har kommunisert godt nok rundt kampanjen, strategien og innhold. Vi kan derfor godt aldri la Heidi fødes, sa Ingrid Nernæs, merkevare- og content-ansvarlig i Visit Norway mandag ettermiddag på NRK P1.

Les også: Visit Norway slår tilbake mot lammeslakten

 Til stede i studio var også Bente Holm fra Visit Oslo som var «hoppende glad» da hun fikk beskjeden.

- Strategier kan endres underveis og når en ser seg så tjent med at strategien og Heidi ikke skal komme ut i verden, da synes jeg vi ikke skal gjøre det, fortsatte Nernæs.

Helt borte blir imidlertid ikke Heidi, for kampanjen har allerede vært ute og beitet på de internasjonale markedene en ukes tid. 

- Vi klarer aldri å fjerne alle digitale spor. Vi har ti influencere som er håndplukket og som kommer til Norge og tar bilder og sprer budskapet, men vi skal ikke bruke krefter på å lansere Heidi. Hun er herved avgått ved døden.

Tar ned sauen:

Merkevare- og content-ansvarlig i Visit Norway, Ingrid Nernæs, beklager til samarbeidspartneren som reagerte så sterkt på kampanjen. - Vi kan i løpet av 24 timer ta ned sauen Heidi. Hun er herved avgått ved døden, sier Nernæs.