Denne uken gikk startskuddet for andre runde av en av årets heteste debatter i mediebransjen, nemlig den om det raskt voksende markedet for programmatiske mediekjøp som ifølge anslag fra IRM vil være på tett opp mot en milliard kroner i år. Mandag slapp leder i Annonsørforeningen, Jan Morten Drange, tall fra en ny undersøkelse som viser at et flertall av store annonsører bekymret seg for manglende åpenhet fra mediebyråer om programmatiske mediekjøp og flere tror også at mediebyråene skjuler inntekter fra mediekjøp.

- Svært mange annonsører nærer en økende grad av mistro til sine mediebyråer, skrev Jan Morten Drange i et innlegg tidligere i uken.

Les hele innlegget her: - Programmatisk rekyl

Kampanje inviterte Anfo-sjefen og forhandlingsdirektør Harald Eide-Fredriksen til podkasten Kampanjecast for å høre med partene hvor dypt denne mistroen sitter, hvordan den har oppstått og om det er hold i mistanken.

- Det er for mye penger som forsvinner i systemet før det settes i gang, det handler om at vi er i en tidlig fase der det definitivt noe overprising, og sånn kan vi ikke ha det. Vi kan diskutere om det er riktig at hundrelappen blir til 40, 50 eller 60 kroner, men det er litt for store lekkasjer, litt for mye penger som forsvinner ut før de gjør en aktiv, god jobb for kundene, sier Drange i podkasten.

Harald Eide-Fredriksen avviser på det sterkeste at tilliten mellom norske byråer og annonsører skraper bunnen, slik Kampanje-redaktør Knut Kristian Hauger skriver i en kommentar i dag.

- Hvis det sitter en kunde der ute som ikke har tillit til mediebyrået sitt, så oppfordrer jeg dem til å snakke med dem i dag eller mandag, for dette er ikke et etterlatt inntrykk vi kan ha hengende over oss, sier han og understreker at de ikke har hatt en eneste kundeoppsigelse dette halve året.

- Men Harald, du må være enig i at vi har noen utfordringer som vi er nødt til å løse og for bransjens del, så går det litt på tillit, svarer Drange.

Hør podkasten her, og husk at du som alltid kan abonnere på og høre alle episodene av Kampanjecast på iTunes,  Acast eller andre steder du finner podkaster. Kampanjecast produseres av Rubicon for Kampanje.

Les mer: Norske annonsører tror mediebyråene skjuler inntekter

Les også: Slik svarer mediebyråene på storannonsørenes knusende mistanke