Visit Norway står bak kampanjen «#sheepwithaview» som nå rulles ut i sosiale medier. Hvert år slippes om lag to millioner sauer ut i norsk natur og Visit Norway vil nå fortelle at turister har like stor frihet som sauene. Gjennom øynene til fem sauer skal norske og utenlandske turister fristes til å benytte norsk natur. Sauene Frida, Erik, Lars, Kari og Heidi representerer hver sin landsdel i reklamekampanjen.

- Allemannsretten er en spesiell ting i Norge som mange andre land ikke har. Alle har lov til å nyte naturen på samme nivå som sauene, sier merkevare- og contentansvarlig Ingrid Nernæs i Visit Norway til Adresseavisen.

- En drømmebrief
Ideen ble utviklet av det London-baserte reklamebyrået Mr.H.

- Vi ble bedt om å komme med noe friskt og nyskapende, med potensial til å skape mye oppmerksomhet for Norge. Det er en drømmebrief, men også en massiv utfordring, sier en av gründerne i Mr.H, Trevor Heley, i en pressemelding.

-  Vi tenkte på allemannsretten og norsk sau eksemplifiserer ideen. Det faktum at de kan gå hvor som helst tillater oss å ha mye moro og å vise frem en rekke ulike ting,” sier Heley, og fortsetter:Så falt det oss inn å gi hver av sauene en personlighet, og vi innså at de kunne være en metafor for det norske folk – med muligheten til å fremheve regionale forskjeller. Det var da #SheepWithAView ble til, forteller Heley

- Norgeskampanje med god stemning
I sommer er det mulig å følge de fem sauene gjennom sosiale medier. Gjennom sommeren deler de - sauene, altså, bilder fra sine «jordbærsteder». Kampanjen rulles ut i elleve land, og har allerede fått mye oppmerksomhet.

- Dette er en norgeskampanje med god stemning og en humoristisk vri, som vi tror vil appellere til et bredt publikum. Vi har allerede fått en overveldende respons etter lanseringen i helgen med over halvannen million visninger på sosiale medier, sier Ingrid Nernæs til Adresseavisen.