I går skrev Kampanje at Lotteritilsynet planlegger en større offensiv mot reklame-, medie- og PR-byråer, produksjonsselskaper og bloggere og spillambassadører. Nærmere 1.000 aktører vil motta et brev hvor Lotteritilsynet slår ettertrykkelig fast at det er ulovlig å markedsføre utenlandske spillselskap - og at å jobbe for selskapene kan være straffbart.

Les også: Her er byråene som får gult kort for å jobbe for spillgigantene (Abonnement).

Én av dem er artisten Sandra Lyng. Når er det klart at hun ønsker seg ut av avtalen med Folkeautomaten, en merkevare spillgiganten ComeOn står bak.

- Sandra har funnet ut at hvis det er en eneste person som blir spillavhengig av disse reklamene, så er det ikke verdt det. Derfor fortsetter vi ikke samarbeidet med Folkeautomaten, sier hennes nye manager, Erland Bakke, til VG.

Les også: Riise på «verstingliste» i striden om bettingreklame

Lyng har varslet Folkeautomaten om at hun ikke kommer til å fornye samarbeidet. I tillegg forsøker managementet nå å bryte med selskapet før kontrakten utløper, men avventer fremdeles svar, forteller Bakke.

Lotteritilsynet gleder seg over at Sandra Lyng vil ut av avtalen med Folkeautomaten.

- Det er viktig at Sandra Lyng har innsett hvor alvorlige konsekvenser hennes samarbeid med Folkeautomaten kan få for mennesker som lider av spillavhengighet. Når hun nå velger å si opp avtalen, viser hun at det finnes viktigere ting enn penger her i livet, og dermed tar hun sin rolle som forbilde på alvor. Det er prisverdig, sier Anne-Mette Hjelle, kommunikasjonsdirektør, til VG.

Les også: Blåser av spill-kritikk - svir av 80 millioner på tv-reklame

Les også: Utenlandsk pengespillreklame mer enn doblet på to år

Her er noen av kjendisene som Lotteritilsynet kontakter:

 • Vibeke Skofterud
 • Sandra Lyng
 • Tone Damli
 • John Carew
 • John Arne Riise
 • Morten Langli
 • Linni Meister
 • Bernt Hulsker
 • Henning Solberg
 • Triana Iglesias
 • Maria Sandberg
 • André Villa
 • Mikkel Diskerud
 • Thoms Myhre
 • Agnes Kittelsen