I går varslet den profilerte AaFK-spilleren John Arne Riise (35) at han legger opp med umiddelbar virkning. Det skjer bare tre måneder etter at Riise sa opp reklameavtalen med spillselskapet Betsson, som sto i veien for at han kunne spille fotball i Norge igjen.

Nå vurderer Riise comeback i betting-bransjen.

- Vi hadde et godt samarbeid i fire år, så det er ikke usannsynlig at det blir ny kontakt med Betsson, sa Riise under pressekonferansen i dag.

- Jeg tror ikke det er jeg som skal ringe Betsson, det er de som får ringe meg. Jeg vet at døren alltid står åpen der, så det er ikke usannsynlig at det kan bli en samtale. Jeg liker å spille poker, og jeg vet at de er keen på meg, sa Riise under dagens pressekonferanse.

Landets mest kjente spillambassadør
Samtidig med at Betsson og Riise åpner for en gjenforening, kan Kampanje presentere ny undersøkelse som Lotteritilsynet har gjennomført. Lotteritilysnet varslet i forrige en tøffere offensiv mot spillselskapene og deres samarbeidspartnere.

Tallene i undersøkelsen vil neppe dempe Riise og Betssons lyst på gjenforening. For undersøkelsen viser at John Arne Riise er landets desidert mest kjente spillambassadør, det vil si kjendiser som markedsfører spillselskaper. 64 prosent oppgir i undersøkelsen at de har kjennskap til at Riise er spillambassadør. Deretter følger Tone Damli (53%), Sandra Lyng Haugen (32%), John Carew (22%) og Triana Iglesias (23%). 

- En rekke nordmenn bryter loven
Nå er alle på listen over kjendiser som kan vente seg brev fra Lottetilsynet (se liste nederst i saken). For tilsynet sier det vil gå hardere til verks overfor bloggere og andre kjendiser som fremmer utenlandske spilleselskaper.

Les også på Kampanje Premium: Her er byråene som jobber for de omstridte spillgigantene (Abonnement)

Les også: Utenlandsk pengespillreklame mer enn doblet på to år

- De utenlandske pengespillselskapene bruker flere hundre millioner kroner i året på å kjøpe reklametjenester fra tv-kanaler som sender fra utlandet, norske PR-, reklame-, event- og mediebyråer, samt folkekjære kjendiser, bloggere og sportsutøvere. I praksis betyr det at en rekke nordmenn og selskaper kan være med på å bryte loven når de deltar i de utenlandske pengespillselskapenes ulovlige markedsføring, forteller kommunikasjonsdirektør Anne-Mette Hjelle i Lotteritilsynet til Kampanje.

I en spørreundersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av Lotteritilsynet, kommer det frem at åtte av ti mener det er uakseptabelt at de utenlandske pengespillselskapene markedsfører seg ulovlig i Norge, mens seks av ti mener det er uakseptabelt at norske kjendiser, samt reklame- og kommunikasjonsbyråer deltar i den ulovlige markedsføringen.

- Kan få store negative konsekvenser
- Samtidig er det kun litt under halvparten av befolkningen som kjenner til at de utenlandske spillselskapenes markedsføring faktisk er ulovlig. Nå iverksetter vi derfor et initiativ som skal bidra til å informere alle de som bidrar til den ulovlige virksomheten, om at det de gjør er ulovlig og at det kan få store negative konsekvenser for både spilleavhengige og frivilligheten i Norge, sier Hjelle.

Lotteritilsynet har nå utarbeidet informasjonsmateriell om hva som er lov og hva som er ulovlig når det kommer til markedsføring av pengespill i Norge.

- Denne veiledningen skal informere om konsekvensene av å bidra til ulovlig markedsføring av pengespill og hvordan ta grep for å unngå ulovlig virksomhet. Vi håper dette vil føre til at flere tenker seg om og tar ansvarlige valg i fremtiden, sier Hjelle.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Varsler tiltak: - En rekke nordmenn og selskaper kan være med på å bryte loven når de deltar i de utenlandske pengespillselskapenes ulovlige markedsføring, forteller kommunikasjonsdirektør Anne-Mette Hjelle i Lotteritilsynet.

Les også: Blåser av spill-kritikk - svir av 80 millioner på tv-reklame

Les også: Utenlandsk pengespillreklame mer enn doblet på to år

Betsson: - Skal ringe Riise
- Det overrasker meg ikke. Han er en ærlig, åpen og veldig fin fyr, sier Betsson-gruppens norske pressesjef, Mikael Mellqvist, om at John Arne Riise topper listen over kjente spillambassadører.

- Har dere en dialog med Riise om å gjenoppta samarbeidet?

- Vi har ikke snakket sammen i dag, men jeg skal nok ringe i løpet av uka. Som jeg har sagt tidligere, er han hjertelig velkommen tilbake.

- Frykter du at det vil bli vanskeligere å knytte til seg norske profiler som ambassadører?

- Nei. Det norske folk er klare for en lisensordning og ser ikke forskjell på Betsson og Norsk Tipping. Det viser også rapporten du sikter til, som fastslår at selv om det brukes mer penger på tv-reklame, har vi ikke flere problemspillere.

Her er noen av kjendisene som Lotteritilsynet kontakter:

 • Vibeke Skofterud
 • Sandra Lyng Hansen
 • Tone Damli
 • John Carew
 • John Arne Riise
 • Morten Langli
 • Linni Meister
 • Bernt Hulsker
 • Henning Solberg
 • Triana Iglesias
 • Maria Sandberg
 • André Villa
 • Mikkel Diskerud
 • Thoms Myhre
 • Agnes Kittelsen