I dag skrev Kampanje at Lotteritilsynet oppfordrer John Arne Riise gjøre som artisten Sandra Lyng, som vil bryte med spillselskapet ComeOn og Folkeautomaten, og skrinlegge planene om et comeback i pengespillselskapet Betsson.

- Vi har registrert at John Arne Riise og Betsson har en offentlig flørt om å gjenoppta samarbeidet nå som Riise har lagt opp, og nå håper vi at Riise på samme måte som Sandra tar til fornuften Sandra og avslutter flørten med både Betsson og alle andre utenlandske pengespillselskaper som vil betale ham millionbeløp for å markedsføre pengespill ulovlig i Norge, sa kommunikasjonsdirektør Anne-Mette Hjelle.

Les også: - Håper Riise gjør som Sandra og tar til fornuften

Men Lotteritilsynet er ikke blitt hørt. Kun dager etter at John Arne Riise la opp som fotballspiller med umiddelbar virkning, kan Betsson fortelle at Riise igjen blir spillambassadør for selskapet.

- Det er den beste nyheten vi kunne fått nå midt under EM. John Arne har vært savnet og vi gleder oss til nye år sammen med en av Norges beste fotballspillere gjennom tidene, sier PR-manager Mikael Mellqvist hos Betsson.com i en pressemelding.

Han fnyser av Lotteritilsynets utspill.

- Vi har, som resten av Norge, selvfølgelig sett Lotteritilsynets varsler. Det interessante er å se hva det norske folk synes og vi har sjelden sett noen få så mye krtikk på sosiale medier som Lotteritilsynet etter deres film. Det viser at folk i Norge ser og er lei dobbeltmoralen. Det norske folk vil ha lisens, som vi også mener er den beste løsningen både for problemspillere og støtte til idrett og kultur. Vi synes også det er på tide at politikere og Lotteritilsynet bryr seg om de over 500.000 nordmenn som har registrert seg hos utenlandske selskap, sier Mellqvist til Kampanje.

Riise gleder seg over å være tilbake som ambassadør hos Betsson.

- Jeg er fryktelig glad i Betsson og veldig fornøyd over å få være tilbake. Vi har allerede en lang historie sammen og går nå på en ny periode der det kommer til å skje masse spennende ting. Det skal for eksempel bli veldig gøy å dra til Las Vegas og delta i poker-VMs beste turnering i juli, sier John Arne Riise.

Les også: Sandra Lyng bryter med pengespill-gigant

Les også: Her er byråene som får gult kort for å jobbe for spillgigantene (Abonnement).

Kampanje skrev tirsdag at John Arne Riise er landets mest kjente spillambassadør, ifølge en meningsmåling som er gjennomført for Lotteritilsynet. Riise er på tilsynets liste over kjendiser som vil bli  advart om at de kan være med og bryte norsk lov.

Les mer: Riise på «verstingliste» i striden om bettingreklame