NRK-advokat Kari Lang-Ree har sett seg lei på at kommersielle aktører bruker «Skam»-logoen og serien i markedsføringen av egne produkter. 

- Nå har jeg nok et tosifret antall saker relatert til «Skam» hvor jeg har tatt kontakt med en eller annen part og bedt dem slutte med en aktivitet eller virksomhet. Som å slutte og bruke logoen eller å stoppe en planlagt tjeneste, sier Kari Anne Lang-Ree til NRK.

Selv om NRK har registrert «Skam»-navnet som varemerke, er det enkelte produkter de ikke vil sette ned foten for, som gensere med teksten «Noora + William».

- Det jeg liker minst er nettsider som bruker «Skam»-logoen i markedsføringen av sine egne produkter, som ikke har noe med NRK eller «Skam» å gjøre, som kosmetikkprodukter. Det er typisk litt useriøse nettbutikker hvor det er vanskelige å få tak i dem som står bak og det er en type utnyttelse vi ikke er tjent med, sier Lang-Ree.