Budskapet til en reklamekampanje fra Get er at bredbåndet deres er «Dobbelt så raskt som røkla». Det reagerer Forbrukerombudet på, og krever at kampanjen stanses.

For på tross av at Get påstår at: «Gets kunder har i snitt dobbel fart sammenlignet med resten av Norge», er det flere bredbåndsaktører i Norge som tilbyr tilsvarende hastigheter eller høyere. Derfor mener Forbrukerombudet at Get verken kan hevde at Get-kundene har dobbel fart sammenliknet med resten av landet, eller at selskapet har et bredbåndsprodukt som er er dobbelt så raskt som andre, norske aktører

- For mange kunder er hastighet viktig når de skal velge leverandør av bredbånd. Denne typen markedsføring kan villede forbrukere som er på jakt etter høye hastigheter til å kjøpe tjenester de ellers ikke ville kjøpt. Vi forventer at Get stanser kampanjen med en gang, sier forbrukerombud Gry Nergård i meldingen.

Get har fått en frist til 6. juni å stanse kampanjen.