Det har vært en interessant diskusjon i kommunikasjonsbransjen den siste tiden: Selskaper midt i sin egen digitale transformasjon mener de er best egnet til å hjelpe andre selskap i samme situasjon.

De store konsulentselskapene ser det alle andre ser; markedsføring og teknologi smelter sammen. Men, de fire store er selv i den omstillingen som kundene de jager.

Som et selskap født i den digitale tidsalderen, slipper The North Alliance å gå gjennom de krevende omstillingene resten av bransjen opplever. Der Accenture & co kjøper opp byråer for å kompensere for de kunnskapene de ikke har, systematiserer Noa og Making Waves 10-15 års erfaring ved å bygge bro mellom merkevarebygging, kommunikasjon, design og teknologi for å levere integrerte kreative løsninger som gir topplinjevekst. Rett på sak uten de lange strategifasene det ikke lenger er rom for i en verden i kontinuerlig endring.

Tiden da kundene var fornøyd med at halvparten av markedsføringsbudsjettet traff blink, er historie. Massekommunikasjon slik vi kjenner den er historie.

Det var moro med hagle, men framtiden er rifle.

Digitalisering er den største driveren av fornying i næringslivet, og markedet for tjenester som realiserer mulighetene som byr seg eksploderer. Det sier seg selv at vi er mange om det beinet. Dette er vår tids store forretningsmulighet - både for bransjen vår og kundene vi lever av. Selvfølgelig må aktører som Deloitte, Accenture og PWC fornye seg, alternativet er jo døden. 

Det var moro med hagle, men framtiden er rifle

Vi har enten konkurrert eller samarbeidet med «konsulentgigantene» siden vi gikk sammen om The North Alliance i 2014. Hovedspørsmålet vi stilte oss da var: Hvem blir morgendagens digitale transformasjonspartner? Blir det management consulting-selskapene med sine CEO-relasjoner og kompetanse innen virksomhetsstrategi, medie- og reklamebyråene som jobber med markedskommunikasjon eller tech-selskapene som bygger framtidens salgs- og markedsføringskanaler?

Faktum er at vi i Norden sitter på en unik mulighet. Vi er i et av de ledende markedene innen digital transformasjon. Våre 50 ansatte i Chicago og New York drar veksler på det hver eneste dag. Med verdens kanskje mest sofistikerte digitale forbrukere, har vi et hestehodes ledelse på resten av kloden - giganter eller ei. Det ville vært en fallitterklæring om ikke noen av oss aspirerte til å skape en markant internasjonal aktør basert på den unike fordelen.

Mens konsulentgigantene roper «watch out!» og hevder de eksisterende aktørene i bransjen vil tape - og våre bransjevenner svarer «bring it on!», så mener vi i The North Alliance følgende: Vinneren av de store transformasjonsoppdragene blir de som klarer å bygge bro mellom teknologi og markedsføring, virksomhetsarkitektur og kundefront, salg og kommunikasjon, hode og hjerte.

Så da fortsetter vi med det.