Siden 1990 har den norske eliteserien i fotballen bare gått under navnet Tippeligaen som en følge av Norsk Tippings langvarige sponsorat av Norges Fotballforbund (NFF).  Men nå vil forbundsstyret i fotballforbundet endre navnet på fotballigaen. Det bekrefter lederen av Norsk Toppfotball (NTF), Leif Øverland, overfor Bergens Tidende.

- Vi er i en prosess med nytt liganavn på fotballens øverste nivå fra 2017, sier Leif Øverland, administrerende direktør i NTF.

Hva det nye navnet blir er uvisst, men det som er klart er at fotballtoppene i NFF og NTF ser for seg et navn tilsvarende det vi finner i England: Barclays Premier League, skriver Aftenposten.

 «Premier League» er en merkevare som består uavhengig av sponsor noe som også er tilfelle for den danske fotballserien, Superligaen.

- Det er altfor tidlig å si hva navnet blir. Men fotballen ønsker å eie liganavnet sitt og å ha med partnere. Dette er Norsk Tipping informert om, sier Øverland.

Hva som skjer med sponsoratet til Norsk Tipping er også i det blå. Norsk Tipping forlenget sin sponsoravtale kun med ett år da avtalen løp ut i fjor. Bakgrunnen for den kortsiktige avtalen var NFF og NTFs beslutning om å selge tv-rettighetene til norsk fotball til Discovery.

Dermed vil de norske fotballkampene gå på kanaler som sender reklame for Norsk Tippings største konkurrenter, de internasjonale bettingselskapene.